Speel en Doe Boerderij 'Erve Tankink'

Wie zijn we?

Wij zijn Rosalien en Engelbert ten Duis. Samen met onze drie kinderen wonen en werken wij in de Hof van Twente.

 

Onze boerderij:

 

Wij hebben naast de zorgboerderij een melkvee bedrijf met ongeveer 70 koeien. Daarnaast hebben we hobby dieren zoals geiten, schapen, katten, honden, ezels en twee pony's. In januari is er een jong ezeltje geboren.


Het werk

Er zijn altijd vele klussen in en om de boerderij te doen. Voorbeelden hiervan zijn: melken, koeien halen in de zomer periode, kleine dieren verzorgen, stallen uitmesten e.d. Verder is er volop veilige speelruimte voor de kinderen. Buiten zijn er skelters, steppen, trampolines, speeltoestellen, een voetbalveld, zandbak, fietsen e.d.

 

Binnen is er een speelhal waar van allerlei activiteiten te doen zijn bijvoorbeeld airhockey, tafeltennis, knex, lego, computers, xbox en knutselen. Daaraast is er ook de mogelijkheid om mee te helpen met koken of iets te bakken.

 

Onze speelhal en de logeerkamers voldoen aan alle eisen qua brand en veiligheid. Dit vinden wij dit erg belangrijk vinden voor ons, maar zeker voor onze zorgvragers.


De zorg

De kinderen die momenteel onze zorgboerderij bezoeken variëren in leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Er is een jongeren weekend voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, en een ouderen weekend voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De kinderen hebben gedragspproblemen en / of een licht verstandelijk handicap, o.a. A.D.H.D, PDD-nos e.d. Wij leveren zorg vanuit een PGB of Zorg in Natura (ZIN/AWBZ).

 

Wij bieden weekend- woensdag- en vakantieopvang en hopen een invulling te kunnen geven aan uw specifieke zorgvraag. Wij bieden ook logeeropvang aan. Kinderen kunnen alleen of met meerderen op een kamer slapen. We hebben altijd vaste begeleiders en zij bevatten een BHV diploma. 

 

Ervaring van een ouder:

 

"Als ouders van twee kinderen die deelnemen aan de logeerweekenden van Erve Tankink, kunnen we zeggen dat onze kinderen het geweldig vinden. Er is altijd wat te doen. Helpen in de schuur, op het land, of natuurlijk gewoon lekker spelen. Onder de bezielende leiding van Rosalien en Engelbert hebben onze kinderen zich op allerlei fronten positief ontwikkeld in de afgelopen drie jaar."


Jaar van opening

Wij zijn in 2001 als zorgboerderij gestart.