Aldenborgh Zorg

Wie zijn we?

Ben welkom op Biologische Zorgwijngaard Aldenborgh.

Beleef een unieke ervaring tussen de Limburgse druiven!

Somnium Begeleiding & Biologische wijnboerderij Domein Aldenborgh werken samen om cliŽnten een voor Nederland unieke ervaring te bieden. Aldenborgh biedt een fantastische locatie voor het geven van een groene dagbesteding. Somnium Begeleiding biedt specialistische zorg/begeleiding op de wijngaard.

Door deze twee elementen met elkaar te verbinden willen we voor een zo breed mogelijke doelgroep dagbesteding kunnen bieden. Het plaatsen van cliŽnten gaat in overleg met alle betrokken partijen zodat we kunnen zorgen voor een succeservaring!

Wat wij bieden :

Een ontspannen dagbesteding op maat, in en rondom de wijngaard. De dagbesteding bestaat uit het uitvoeren van bezigheden m.b.t. de biologische productie van druiven of in de groentetuin. De dagbesteding is een goede balans tussen het uitvoeren van bezigheden met pauzemomenten en de mogelijkheid om te herstellen in een groene omgeving. De begeleiding zal plaats vinden door professionals gespecialiseerd op het gebied van groene-zorg of ouderen zorg. Door de opgedane ervaring in de forensische en reguliere psychiatrie gecombineerd met ervaring in de gehandicapten en ouderenzorg kan er een gedegen en gespecialiseerde begeleiding voor de cliŽnt geboden worden.

Voor wie:

Voor iedereen die goed ter been is en op zoek naar een groene dagbesteding is de wijngaard uitermate geschikt. Tijdens de dagbesteding zal altijd rekening gehouden worden met de fysieke en mentale gesteldheid van de cliŽnt. De cliŽnt staat in alle gevallen voorop.

Waar vindt u ons :

Domein Aldenborgh ligt op een zuidhelling tussen de Limburgse heuvels in Eys. Door de unieke biologische bedrijfsvoering en het respect voor de natuur, is er een groene omgeving ontstaan die zijn gelijke niet kent en uitermate geschikt is voor het geven van een groene dagbesteding.


Het werk

Domein Aldenborgh is een biologische wijngaard op unieke locatie in de heuvels van Zuid-Limburg. Het is een uitermate geschikte locatie voor het geven van dagbesteding aan cliŽnten met een uiteenlopende problematiek. Door het biologisch telen van druiven is er een omgeving ontstaan die voor het geven van therapeutische activiteiten zijn gelijke niet kent. De wijngaard is van zichzelf rustgevend en gestructureerd. Door de natuurlijke manier van telen en de abstinentie van bestrijdingsmiddelen is er een natuurlijke omgeving ontstaan, waarin respect voor natuur en natuurlijke processen hoog in het vaandel staan. Dit creŽert een gevoel van harmonie en biedt de cliŽnt de mogelijkheid om hier (bewust of onbewust) deel van uit te maken.

Jaar rond kunnen er uiteenlopende bezigheden aangeboden worden in de wijngaard. Veel van deze bezigheden zijn geschikt om uitgevoerd te worden door een verschillend niveau cliŽnten.

Denk hierbij aan het onder controle houden van kruidachtigen en grassen of het leiden, snoeien of oogsten van de druiven. In de winter zijn de bezigheden meer gericht op het onderhoud van het terrein.


Jaar van opening

Wij zijn in 2016 als zorgboerderij gestart.