Autisme en adhd centrum 't Zonneke

Wie zijn we?

Autisme en adhd centrum 't Zonneke is een rustige locatie voor Dagbesteding, Speelopvang en/of Logeeropvang in een landelijke omgeving met diverse uiteenlopende activiteiten gevestigd bij een authentieke boerderij in Dongen.

Pieter en Marie-Louise zijn zelf ouders van 3 autistische kinderen en houden zich bezig met de bedrijfsvoering en administratie.

De professionele begeleiding wordt gegeven door eigen medewerkers. Zij zijn altijd aanwezig.

De bezetting is 1 begeleider op 4 deelnemers.


Het werk

Dagbesteding:

 

De mensen die komen voor dagbesteding kunnen komen voor beleving of om bezig te zijn.

 

Elke groep beschikt over zijn eigen verblijfsruimtes, dit zal zijn in de vorm van een huiskamer met mogelijkheid tot rusten in de slaapkamers. Tussen de middag wordt u hier een gezamelijke lunch aangeboden.

Het is belangrijk dat je, je werkzaamheden op je eigen manier en je eigen tempo mag doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn, dierenverzorgen, het bijhouden van siertuinen en moestuinen, verwerken van gewassen, houtbewerking en techniek, creatief bezig zijn, het verzorgen van de middaglunch en overige pauzes.

 

 

Speel- en Logeeropvang:

 

De speelopvang zal zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, in het weekend en de vakanties. De logeeropvang zal zijn in de weekenden en vakanties. De speel/logeeropvang zal zich gaan bevinden in aparte huiskamers met daaraan de logeerruimtes. Verder kunnen de kinderen gebruik maken van de recreatieruimte, de speeltuin en de dierenverblijven. In de recreatieruimte zullen workshops gegeven worden, waar de kinderen aan deel kunnen nemen.

In de huiskamers zal een dagstructuur, met huistaakjes aanwezig zijn, zoals o.a. de dieren eten geven, tafel dekken etc. Maar we willen de kinderen verder vrij laten in wat ze willen gaan doen. Het is tenslotte vrije tijd. Kan uw kind dit niet aan, dan zal er in samenspraak met u een uitgebreidere dagstructuur aangeboden worden


En verder ...

't Zonneke is er voor:

 

- Speel- en/of logeeropvang:

voor kinderen met een vorm van Autisme, ADHD, NAH of aanverwante zorgvraag met een IQ van minimaal 70.

 

-. Dagbesteding:

voor mensen met een vorm van Autisme of een indicatie LG, Lichamelijk Gehandicapten, Niet Aangeboren Hersenletsel, Chronisch Zieken, Ouderen, exverslaafden, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, jongeren met leer- en opvoedingsmoeilijkheden of Burn Out met een IQ van minimaal 70.

 

Per deelnemer stellen wij een individueel zorgdossier op om een duidelijke, positieve en onderbouwde zorg op maat te kunnen bieden. Zo kan iedere deelnemer zichzelf zijn.

 

Voorzieningen:

-. Woongebouw met aparte huiskamers en individuele slaapkamers.

-. Losstaand activiteitengebouw met daarin een binnenspeelhal / activiteitenruimtes.

-. Buitenspeelplaats.

-. Dierenverblijven.

 

Gebouwen zijn rolstoel toegankelijk.

De voorzieningen worden gefaseerd opgeleverd.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.