De Beestenboel

Wie zijn we?

Wij zijn John en Jenny Zuiderwijk en hebben een kleinschalig veehouderij bedrijf in de bollenstreek.
Onze veestapel bestaat uit zo'n beetje alles wat er op een boerderij thuishoort van 'koe tot kip'.
Verder hebben we een moestuin met kas, dit alles in een oase van rust, waar alles kan en niets moet.
wij bieden zorg op maat aan in een rustige omgeving, waarbij de aktiviteiten afgestemd zijn op het vermogen en kunnen van de hulpboeren.


Het werk

De werkzaamheden bestaan uit:
*het voeren van de dieren.
*het schoonhouden van de verblijven.
*het verzorgen van de dieren.
*werkzaamheden verrichten binnen of buiten het erf.
*schoffelen/tuinieren.
*onderhoud van moestuin en kas.
etc. etc. etc.

een pre is het gezamelijk thee en koffie drinken en de gezamelijke maaltijd nutigen waarbij de contacten met de hulpboeren in gezellige en vertrouwde omgeving plaatsvind,en iedereen in zijn waarde word gelaten en ieder zijn aandacht krijgt van ons.


van de beesten boel

Naast het boerin zijn heeft Jenny 20 jaar ervaring in de verstandelijk gehandicapten zorg.(STICHTING HET RAAMWERK ,NOORDWIJKERHOUT]  waar zij regelmatig cursussen heeft gevolgd en regelmatig is bijgeschoold en dit ook blijft doen om up to date te blijven.zodat het verblijf en verzorging  en veiligheid van onze clieente  op onze boerderij  gewaarborgd is en blijft

Verder staan het aai en knuffelbeleving en de liefde voor de dieren hoog bij ons in het vaandel.iets waar alle partijen mee en van gediend zijn.

we stimuleren onze hulpboeren altijd om ons mee te helpen naar hun kunnen en vermogen,  ook door vaak samen te werken met bv  de konijnen te verzorgen leren ze elkaar te accepteren ,en elkaar te verdragen, zo leren ze met elkaar omgaan iets wat goed werkt ,.

smiddags  om 3 uur is het altijd koffie tijd  iets waar onze hulpboertje altijd erg naar uitkijken , limonade en wat lekkers ,koek of de zelfgebakken appeltaart,  vaak een kleine beloning doet wonderen voor de hulpboeren,

ook de op zijn tijd gegrilde kippenpootjes   doen het erg goed bij ze.

na de pauze  activeren we ze weer tot het meehelpen somige willen spelen met de dieren anderen gaan weer aan de klus  .

             


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.