Blij op de boerderij

Wie zijn we?

Wij zijn Jos en Diana Sprenkeling ouders van Teun  en Saartje .

Wij zijn in 2012 met zorgboerderij Blij op de Boerderij gestart naar het idee van onze oudste zoon Teun . 

Onze boerderij is hobbymatig en kleinschalig, we hebben kleinvee waaronder, 1 minipony , 3 schapen , 3 geiten , 3 ganzen, kippen , hanen ,  4 katten ,  2 ezels , 4 cavia's , 8 konijnen en 3 honden. 

Op onze boerderij kweken we groente, bloemen en planten in een kleine hobbykas , en op een pluktuin.

De grote pluktuin  is opgezet door deelnemers bij ons op de zorgboerderij! 

Daarnaast is er  een theetuin/schenkerij een pottenbakkerij en kaarsenmakerij en een handvaardigheid atelier.


Het werk

Op Ma. Di.,Wo.,Do. Vrij.  bieden wij mensen met een  zorgvraag een zinvolle dagbesteding .

Wij zijn kleinschalig dus is er veel ruimte voor ontspanning zo hoeft er dus niet altijd gewerkt te worden en is de werkdruk laag. De werkzaamheden bestaan uit het meewerken in de bloembinderij van De Creatieve tuinkamer , tuinieren ,zaaien, kweken ,oogsten in de plantenkas en moestuin, ook het verzorgen , voeren en verschonen van de dieren hoort erbij ,tevens is er een grote fruit / bloemenpluktuin, hier kunnen klanten hun boeket plukken en zorgen we met de clienten ervoor dat de tuin er prachtig onderhouden bij staat.

Daarnaast is er creatieve vorming dmv bloemschikken , schilderen ,brooddeeg figuren,pottenbakken , kleien, maar ook koken en bakken is een zeer leuke activiteit, iedere week wordt er een andere lekkernij gebakken .Er is een atelier met pottenbakruimte en kaarsen maken , een echt handvaardigheidsruimte. 

Niets Moet maar het Mag dat is ons motto , we proberen de dagen zo gezellig mogelijk te maken, het moet ook een uitje zijn.


onze doelstelling

Ons motto is Niets Moet maar het Mag!! 

Dit betekent dat niet aan alles deelgenomen moet worden maar we stimuleren wel om nieuwe dingen te ontdekken. Het Mag dus...

We hopen dat hiermee zelfredzaamheid en samenwerking  vergroot kan worden.

Maar vooral Blij op de Boerderij , de naam zegt het al , het is een blije bedoening .

We zien graag dat men blij komt en blij naar huis toe gaat. Ontspanning en even wat anders aan het hoofd is heel belangrijk .

Daarom zeggen wij , kom vrijblijvend een keer een kijkje nemen op onze blije boerderij en maak kennis met ons de beestenboel en de mooie pluktuin ! 


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.