Boerderij de Boterbloem

Wie zijn we?

Boerderij de Boterbloem biedt dagopvang, buitenschoolse opvang (BSO) en opvang aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of een verstandelijke beperking. Dit wordt gefinancierd vanuit het  persoonsgebonden budget (PGB) en via zorg in natura .

Genieten van de ruimte en rust op de boerderij, samen zorgen voor de dieren en gezellig bezig zijn met elkaar. Dat is wat Boerderij de Boterbloem hoog in het vaandel heeft staan!

Kinderdagverblijf

Boerderij de Boterbloem werkt met een verticale groep, dat wil zeggen dat kinderen van 0-4 jaar in een groep worden opgevangen. Er zijn maximaal 10 kinderen op de groep aanwezig. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 19:00 uur.

Buitenschoolse opvang
De buitenschoolse opvang bestaat uit een groep van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Gezien de ruimte kunnen wij plaats bieden aan maximaal 10 kinderen. 


Zorgboerderij
Op woensdag en zaterdag is Boerderij de Boterbloem geopend voor kinderen met een autistische stoornis, ADHD of een verstandelijke beperking. Wij bieden hen een gezellige, zinvolle en ontspannen dag(deel)besteding aan. Dit kan betaald worden uit het PGB-budget of via zorg in natura.

Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag is opvang mogelijk in overleg.

Tevens bieden wij thuisbegeleiding aan. De vorm en frequentie hiervan kan in overleg worden besproken.

 


Het werk

Het werk op Boerderij de Boterbloem
Iedere dag beginnen wij met het voeren en verzorgen van de dieren en planten op de boerderij.

Boerderij de Boterbloem heeft één hond (Bo), twee paarden (Loutje en Tuampla), één pony (Janneke), één ezel (Kobus), één muildier (Moos), één schaap (Trudy), één Mini-koe (Janno), konijnen, cavia’s, kippen, pauwen, kalkoenen en eenden. Alle dieren zijn dolblij wanneer ze geknuffeld en geborsteld worden. En natuurlijk vinden de dieren een schoon hok of stal ook erg fijn. Daarnaast worden de dieren gevoerd, worden er eieren geraapt en wordt er onder begeleiding paardgereden.

Tevens hebben wij een moestuin waarvoor gezorgd kan worden; fruit en groente. In het voorjaar van 2018 zullen wij een pluktuin gaan opzetten met allerlei mooie bloemen, die in de late zomer geplukt kunnen worden. Van de geplukte bloemen kunnen mooie bossen bloemen worden gemaakt en van de groente en het fruit wordt er een maaltijd en/of jam gemaakt.


Lekker buiten spelen

Op Boerderij de Boterbloem vinden wij het erg belangrijk dat alle kinderen heerlijk buiten kunnen spelen; spelletjes spelen, voetballen, crossen met de skelters, hutten bouwen, schommelen, in de grote zandbak spelen en/of op de trampoline springen.


Activiteiten
Naast het werken op de boerderij en het buiten spelen, doen wij ook graag creatieve dingen; knutselen, bakken en koken. Wij hebben op iedere groep een keuken waar wij dit kunnen doen.
Iedere zaterdag maken wij met de kinderen een uitje; wij gaan dan naar het bos, de gesteentetuin, kom in de kas, beklimmen de poldertoren, open dag ziekenhuis etc.

Kortom te veel om op te noemen en voor ieder wat wils!


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.