Boerderij Het Liessenhuus

Wie zijn we?

Boerderij Het Liessenhuus is een kleinschalige en overzichtelijke AWBZ-erkende zorgboerderij in Breedenbroek, 15 kilometer van Doetinchem. Op het erf is van alles te beleven. Er lopen kippen, schapen, paarden, ganzen en konijnen rond. Verder is er een grote moestuin met tunnelkas en een siertuin. Op onze boerderij heerst een gemoedelijke sfeer. De boeren, boerin en hulpboeren zijn erg gastvrij. Hierdoor voelt iedereen zich snel thuis op Het Liessenhuus.


Het werk

Er is altijd wel iets te doen op Het Liessenhuus. De dieren moeten het hele jaar worden verzorgd. De hulpboeren helpen o.a. bij het voeren en bij het schoonmaken van de stallen en hokken. Het is altijd leuk om de dieren aandacht te geven. Verder kun je aan de slag in de moestuin om te wieden, te zaaien en te oogsten en alles wat er verder bij komt kijken. Praktisch klussen kan ook. In de werkplaats kan hout bewerkt worden, de gebouwen hebben onderhoud nodig en het erf moet netjes blijven.


En verder ...

Bij Het Liessenhuus kijken we naar wat de mogelijkheden van iemand zijn. Zo kan iedereen op zijn manier en in zijn eigen tempo aan de slag. We vinden het vooral belangrijk dat iemand plezier beleeft aan het werken op de boerderij. Daar streven wij naar.

Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.