Zorgboerderij Wienes

Wie zijn we?

Boerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf. De belangrijkste inkomsten zijn de eieren. Naast de legkippen hebben we ook nog hobby vee: o.a. pony's, ezels, geiten, varkens, koeien en twee honden. Mensen met een verstandelijke beperking zorgen ervoor dat het werk op de boerderij gedaan wordt. Hiernaast biedt Wienes Plaats begeleide dagopvang aan in de vorm van belevingsgerichte activiteiten in de sfeer van de boerderij. Sommige van deze belevingsboeren verichten kleine taken. 3 dagen in de week wordt er reguliere dagverzroging aangeboden voor senioren. Met deze groep senioren wordt ook gekookt, uit eigen tuin.

In het weekend zijn kinderen en volwassenen met een pgb ook welkom. Ze kunnen een dag komen of het hele weekend komen. Ook in het weekend zijn de activiteiten op de boerderij erg belangrijk.


Het werk

Bijna alle werkzaamheden die met het legbedrijf te maken hebben o.a.; eieren rapen enz.
Werk bij hobbyvee o.a.; binnen en buiten zetten dieren, water en voer geven, vee 'knoevele' enz.
Natuurbehoud, de boerderij ligt mooi ingeplant aan de rand van de bebouwde kom. We zorgen ervoor dat het bedijf er netjes bij ligt door o.a.; te Schoffelen, harken en te snoeien.
Bij Wienes Plaats; zinvolle dagbesteding in vorm van zintuiglijke ervaringen en bijhouden van moestuin en hobbyen in het schuurtje.

Ook tijdens het logeren wordt er gewerkt bij de kippen en de andere dieren. Veel buiten zijn maar ook binnen een spelletje doen en lekker slapen na een dagje uitwaaien.


En verder ...

DOELSTELLINGEN

Boerderij Wienes; mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding aanbieden in de vorm van werkzaamheden op het boeren bedrijf.
Wienes Plaats, 3 doelgroepen;1. 3dgn ouderen zonder verstandelijke beperking, 2. mensen met een verstandelijke/meervoudige beperking, 3. logeren voor iedereen met een zorgvraag.

DOELSTELLING; zinvolle dagen in de vorm van belevingsgerichte activiteiten. Vooral genieten van de boerderij.


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.