De Bernerboefjes

Wie zijn we?

Tussen de weilanden vlakbij Groot-Ammers staat onze zorgboerderij: De Bernerboefjes. De zorgboerderij maakt deel uit van een melkveehouderij, waar meer dan 150 koeien staan. Ook zijn er het hele jaar door kalfjes. 

Op de zorgboerderij hebben we zes honden. Deze zijn van het ras Bernersennen: een ras dat bekend staat om een lief karakter en hoge aaibaarheid. Onze cliŽnten genieten dan ook erg van het verzorgen, knuffelen en spelen met deze honden. Daarnaast zijn er ook regelmatig nestjes en ook met de puppy's kan natuurlijk uitgebreid geknuffeld en gespeeld worden.

Op het veldje naast het woonhuis wonen vijf kippen en zeven konijnen. Met deze dieren kan ook gekroeld worden en ook zij hebben de nodige verzorging nodig. Op het veldje is er een vijver met vissen. 

De zorgboerderij werkt vanuit een kantine, waar de cliŽnten dus echt een eigen plek hebben. Er is een speelkamer om activiteiten te doen en ook een kamer waar een cliŽnt even alleen kan zijn als hij bijvoorbeeld boos of verdrietig is. 

De boerderij is erg groot en daarom is er genoeg ruimte voor de cliŽnten om lekker te spelen en te ontspannen. De boerderij is echter ook erg overzichtelijk opgesteld, waardoor de begeleiding makkelijk alles in het oog kan houden.

Voor een impressie van onze zorgboerderij kunt u kijken op onderstaande site.

http://www.milkstory.nl/artikel/fotoblog-zorgboerd...

Ook kunt u voor actuele informatie en foto's en een filmpje terecht op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/zorgboerderij.bernerboefj...


Het werk

Op onze zorgboerderij is meer dan genoeg te doen!

CliŽnten kunnen de boer helpen bij de werkzaamheden op de melkveehouderij, zoals het helpen met het voeren van de koeien en kalveren, tractor leren rijden en helpen bij het melken.

Ook zorgvragers met liefde voor honden kunnen zich uitleven met de verzorging van onze BernerSennen honden. Van voeren tot borstelen en natuurlijk lekker kroelen en knuffelen, vinden de honden helemaal prachtig!

Inmiddels hebben wij ook een eigen moestuin, waarbij de zorgvragers zelf groente en fruit kunnen planten. Het is natuurlijk erg leuk om te zien hoe het plantje groeit en om het te verzorgen!

Daarnaast is er voor kinderen die niet naar school kunnen door omstandigheden de mogelijkheid om spelenderwijs les te krijgen op de zorgboerderij. Het lesmateriaal moet dan door school worden aangeboden, waarna de zorgboerin met de cliŽnt tijdens de activiteiten op de zorgboerderij de lesstof verwerkt. Let op: dit is geen vervanging voor school, maar wel een waardevolle aanvulling op dagbesteding. Daarnaast houdt het kind zo een band met school en schoolwerk.

Verder staan we open voor elke suggestie die voor ons haalbaar is.


Bij ons.....

Iedereen is welkom als gast op de zorgboerderij , al is er wel een restrictie. 'Voor ouderen die slecht ter been zijn, is onze zorgboerderij wat minder geschikt'

Waar het ons primair om gaat is dat onze gasten het naar de zin hebben en genieten van het leven op de boerderij.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.