De Dennenkamp VOF P.Schagen L.Huybrechts

Wie zijn we?

De Dennenkamp is een Biologisch-Dynamisch werkend boerenbedrijf gestart in 1988.  Het is een gemengd bedrijf met veeteelt en groententeelt.  Rondom de boerderij liggen de bloementuinen, de boomgaard en de kleine weitjes  voor de pony's, de schapen, de varkens en de leg- en vleeskippen. De koeien en kalfjes grazen verderop in de weilanden. Op 1 ha telen we een verscheidenheid aan groenten voor eigen winkel en andere winkels in de Achterhoek.

Wij proberen op een natuurlijke wijze evenwicht te vinden op het bedrijf. Producten worden met respect voor hun eigen aard geteeld en de dieren hebben volop leefruimte.


Het werk

De werkzaamheden van de deelnemers bestaan uit het verzorgen van de dieren, tuinwerkzaamheden in zowel groente-, bloemen- als kruidentuin, klussen in de werkplaats of op het erf. Ook brood bakken, fruit verwerken, koffie zetten, de lunch verzorgen of eten koken horen bij de activiteiten. Ieder werkt naar zijn of haar mogelijkheden. Productie is geen maatstaf. Goede sfeer en betrokkenheid wel!

Voor de kinderen vinden wij het spel belangrijk. Daar is op de Dennenkamp veel mogelijk door het ruime erf en de grote gebouwen zoals de kantine, de speelruimte met o.a. de tafeltennistafel, de houtwerkplaats en de hooi en stro zolder. Naast het spel is er de mogelijkheid om te helpen met allerlei klusjes in de groenten en bloementuin, de werkplaats en bij het verzorgen van de dieren. Dit doen we samen met de boer en boerin.


En verder ...

Ons motto is: Zoeken naar de eigenheid en kracht in ieder mens afzonderlijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op De Dennenkamp, neem dan gerust contact met ons op


Jaar van opening

Wij zijn in 1988 als zorgboerderij gestart.