De Groote

Wie zijn we?

'Groots in KLEINSCHALIGHEID'

 

Onze locaties

Wij zijn gevestigd op drie locaties rondom Hoogeveen. Wij bieden wonen, crisisopvang en dagbesteding voor jeugdigen en (jong)volwassenen.

    

TIENDEVEEN

Hoofdlocatie 'Ouderlijk toezicht'

Dhr. J. (Jantinus) de Groote
Mw. A. (Aaltje) de Groote de Weme
Kremboong 10
7936 TB Tiendeveen
06-50491199

Deze locatie is in 2015 geaudit en draagt het keurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg, 'Kwaliteit laat je zien'. Op de locaties Nieuweroord en Stuifzand hanteren we uiteraard hetzelfde kwaliteitssysteem, en dezelfde procedures en werkwijzen. Zo werken we gezamenlijk aan het continu verbeteren van onze zorg en dienstverlening.

 

NIEUWEROORD

Locatie 'Begeleid wonen'

Dhr. E. (Erik) de Groote
Krommewijk 16
7911 TE Nieuweroord
06-48365963


STUIFZAND

Locatie 'Begeleid wonen'

Dhr. R. (Renť) de Groote
SiberiŽ 12
7934 TB Stuifzand
06-36117357 


Zorgboerderij
Sinds 2004 zijn wij actief als zorgboerderij. Wij bieden 1 op 1 begeleiding en groepsbegeleiding en kiezen er bewust voor om kleinschalig te blijven. Op deze manier kunnen wij optimale zorg, flexibiliteit en korte lijnen tussen begeleider en cliŽnt waarborgen.


Schapenhouderij
We zijn een schapenhouderij met momenteel 1100 fokooien, met in totaal 2500 schapen en lammeren. De schapen staan door een groot gedeelte van Drenthe bij ongeveer 45 verschillende boeren. Zomers zijn ze ook te vinden in de prachtige natuurgebieden die Drenthe rijk is. De werkzaamheden gebeuren over het algemeen in de frisse buitenlucht.


Missie en visie
Wij begeleiden mensen die door hun beperking en/of justitiŽle achtergrond tussen wal en schip zijn geraakt, om weer midden in de maatschappij te staan.

 

Wij bieden een vast ritme, structuur en vooral ook duidelijkheid en zetten samen met de deelnemer een volgende stap. Wij hebben zelfredzaamheid hoog in het vaandel, gaan uit van ieders kwaliteiten, en het normen- en waardenpakket van de cliŽnt.


Strategie
Wij zijn in staat snel te handelen, en flexibel in te spelen op de zorgvraag van de deelnemer en eventuele veranderende omstandigheden. Daarbij betrekken we ook het netwerk rondom de cliŽnt, zoals familie, school, andere hulpverleners, etc.

 

Wij bieden nuttige, zinvolle en arbeidsmatige dagbesteding, gericht op het functioneren in de maatschappij.


Het werk

De dagbesteding bestaat hoofdzakelijk uit het meehelpen op de schapenhouderij. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten als metaalbewerking, houtbewerking en tuinonderhoud.

Iedere deelnemer werkt naar eigen vermogen en geven de deelnemer de mogelijkheid om naar school te gaan of elders te werken. Wanneer de deelnemer echter geen andere invulling van de dag heeft, neemt hij deel aan de dagbesteding op  Zorgboerderij en Schapenhouderij De Groote V.O.F. Dit is van belang om structuur en ritme te behouden in het leven van de deelnemer.

Voor een totaal overzicht van de dagbesteding kunt u het activiteitenoverzicht downloaden op onze site, zie Activiteitenschema.

Voor algemene informatie zie www.zorgboerderijdegroote.nl


Totaalplan

Als zorgboerderij bieden wij graag een totaalplan aan. Dit betekent dat jeugdigen van de locatie 'Ouderlijk toezicht' door kunnen stromen naar 'Begeleid wonen' om uiteindelijk door te stromen naar 'Ambulant wonen', een eigen woonplek met ambulante begeleiding door zorgboerderij De Groote. 

Deze stappen kunnen gemaakt worden binnen de diverse locaties van de zorgboerderij, daardoor houdt de deelnemer vaste begeleiding om zich heen, in een voor hem vertrouwde omgeving.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.