De Hansehof

Wie zijn we?

Jo Hoogendoorn 39 jaar. Ik ben inmiddels 16 jaar werkzaam in de gehandicapten zorg. In deze sector heb ik verschillende functies bekleed van leidinggevende tot manager. De laatste 5 jaar ben ik werkzaam geweest op een zorgboerderij voor mensen met een specifieke zorgvraag dan wel een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De doelgroepen zijn jongeren en (jong) volwassenen met een psychiatrische aandoening, in het bijzonder Autisme Spectrum Stoornis (A.S.S.) al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik pb-er geweest van een grote groep jongeren. Na 15 jaar loondienst kreeg ik de kans mijn droom waar te maken, het runnen van een eigen zorgboerderij. Samen met mijn oud collega Jolanda hebben wij deze kans met beide handen aangegrepen.

Jolanda Burema 47 jaar. Ik heb de opleiding ziekenverzorging gedaan in Meppel. Vanaf 1993 heb ik samen met mijn ex partner een melkveehouderijbedrijf gerund. Daarnaast ben ik 12 jaar werkzaam geweest in het Chr. Jeugdwerk met diverse leeftijdsgroepen. Vanaf 2006 t/m 2011 heb ik een eigen paardenrusthuis gehad en vanaf 2013 ben ik op Zorgboerderij De Buurderij gekomen. Hier was ik pb-er van diverse jongeren. Daarnaast was ik ambulante begeleider. Bij de Buurderij heb ik diverse cursussen gevolgd m.b.t. VG en ASS problematiek bij jongeren. De combinatie van werken met jongeren met een beperking en het dagelijkse werk op de boerderij maakt voor mij dat ik me op de Hanse hof als een vis in het water voel.


Het werk

Op de Hanse Hof bieden wij een zinvolle dagbesteding aan jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen met autisme, een verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Ze werken op de boerderij (vanaf 15 jaar) en onderhouden het erf en de verblijven. In de Hooimijt bieden we ook creatieve activiteiten, zoals koken of lekkere dingen maken die we verkopen in de boerderijwinkel.

De werkzaamheden van de deelnemers bestaan onder andere uit het verzorgen van het vee, werken op het land en in de moestuin en het onderhouden van het erf en de verblijven. In een van onze gebouwen, de Hooimijt, ligt de werkdruk lager. Hier worden creatieve activiteiten aangeboden, koken of bakken wij lekkere dingen voor de winkel of voor ons zelf. We doen boodschappen of brengen bestellingen rond. 


Nog enkele plekken vrij op onze prachtige Zorgboerderij

Hulp voor op de boerderij en in de tuin

Hou jij van het buitenleven? Vind jij het niet erg om vieze handen te krijgen? En weet je van aanpakken? Dan zoeken wij jou!

Op onze zorgboerderij hebben we nog ruimte voor enkele deelnemers die mee kunnen helpen op onze boerderij. De werkzaamheden bestaan uit het voeren van de beesten, het uitmesten van de stallen, het werken in de moestuin en andere dagelijkse werkzaamheden op de boerderij.

Zorgeboerderij De Hanse Hof bieddt dagbesteding aan mensen met autisme, een verstandelijke beperking en/of psychische problemen (van 15 tot 65 jaar). Voor het werk op de boerderij zoeken we mensen die zelfstandig en in een groep kunnen werken.

Voor meer informatie en aanmelding: www.dehansehof.nl/aanmeldprocedure


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.