Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Stichting de Heerlijkheid Zorgt

Wie zijn we?

Onderaan de dijk, langs de rivier de Merwede en in Papendrecht treft u een mooi en divers stuk land aan. Bij de Heerlijkheid Zorgt vindt u namelijk ook een boomgaard, een mini kinderboerderij, een landwinkel en een brouwerij. Het terrein is ongeveer 1,7 ha groot en oogt door de vele bomen en het groen heel landelijk.

Wij bieden dagbesteding aan jong volwassenen en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ik wil onze hulpboeren graag laten ervaren dat ze kunnen groeien in hun kunnen, dat is zo'n waardevol gevoel!


Het werk

Onze zorgboerderij is uniek in de veelzijdigheid en kleinschaligheid. De cliŽnten kunnen de dieren voeren en verzorgen van de mini-kinderboerderij. En er kan gewerkt worden in de boomgaard, maar dit is wel sterk seizoensgebonden. Taken in de boomgaard zijn fruitplukken, het opruimen van de takken of het maken van een takkenwal. Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte De Hooizolder. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere: inpakken van producten, schoonmaken, koken of creatieve bezigheden. Het ouderwetse handwerk geeft bijvoorbeeld ook veel voldoening.


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.