De Helpende Hand

Wie zijn we?

Hallo,

Ik ben Steffie van Montfort van zorgboerderij De Helpende Hand in Katwoude. Wij hebben ons bedrijf zo genoemd omdat wij mensen een handje willen helpen om hun dagelijks leven weer plezierig te maken. Maar ook omdat we blij zijn met elke hand die ons helpt bij de verzorging van de dieren en de tuin.

Onze stolpboerderij ligt direct aan de IJsselmeerdijk vanwaar je een prachtig uitzicht hebt richting Volendam en Marken.

Wij houden van klein en gezellig. Onze zorggroepen zijn dan ook nooit groter dan 5 personen. Omdat we hobbymatig boeren is er bij ons geen werkdruk.


Het werk

We hebben zo'n 50 schapen die in de winter intensieve verzorging nodig hebben omdat zij gedurende lammer periode binnen staan. In de zomer lopen zij op de dijk voor ons huis. Verder hebben we kippen en konijnen die ook verzorgd moeten worden. We hebben een moestuintje waar je zelf een eigen stukje mag inrichten met groentes die je lekker vindt. Verder hebben we veel tuinonderhoud, schilderklusjes, kleine reparaties, schoonmaakwerkjes enzovoort. We hebben ook wel eens leuke uitjes.


Motto

Ons motto is 'als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.' Er is bij ons geen werkdruk omdat we geen productiebedrijf zijn. We zijn zeer kleinschalig en de groep mensen die hier werken is klein. Respect voor elkaar is bij ons een groot ding.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.