De Iik

Wie zijn we?

De Iik is prachtig gelegen aan de Dokkumer Ee te Raard bij Dokkum. Op de boerderij wordt het vleesras Marchigiana gehouden en er zijn 3 rijponies, 2 ezels en 2 geiten. Een hond, 2 katten en een toom kippen maken de veestapel compleet. De totale oppervlakte bedraagt 23 ha, er is een speeltuin, een zwemplaats en een buitenbak voor het paardrijden.


Het werk

De Iik biedt zinvolle activiteiten voor gehandicapten, psychiatrisch patienten en moeilijk inpasbare jongeren. Er is bewust voor gekozen om deze doelgroepen te combineren omdat samenwerking voordeel op kan leveren.
Werken op de Iik betekent afwisseling, ritme en veel buiten zijn. Tijdens de intake wordt gekeken naar de zorgvraag en mogelijke doelstellingen. Op de Iik staat een individuele benadering van de deelnemer centraal en wordt voor iedereen passend werk gezocht.

En verder ...

De dagelijkse leiding is in handen van Christien Schneider. Christien was 10 jaar werkzaam als praktijkinstructeur veehouderij en paardenhouderij. Daarnaast bood ze op haar eigen bedrijf begeleiding aan leerlingen uit het speciaal onderwijs die zich met extra steun wilden bekwamen in de veehouderij.
Het project wordt verder al sinds de start in 2004 ondersteund door een commissie van deskundigen op het gebied van pedagogiek, arbeidsintegratie en veemanagement.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.