Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Kaasdonk

Wie zijn we?

De Kaasdonk is een kaas- en zorgboerderij, gevestigd in de schuur van een historische boerderij in Raamsdonk. Onze zorgboerderij biedt dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een beperking. Zij kunnen bij ons actief en zinvol bezig zijn in een veilige en gezellige werkomgeving. Met elkaar zorgen wij voor een goede sfeer. Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn.

We werken met een kleine groep van ongeveer 6 personen, in leeftijd variŽrend van 18 tot 80 jaar. Wij, Jan Meijs en Marlies Boons, geven samen de begeleiding en worden daarbij ondersteund door een paar enthousiaste vrijwilligers. 

De Kaasdonk maakt op ambachtelijke wijze kaas van koemelk en van geitenmelk. Onze deelnemers helpen daarbij.


Het werk

Het werk wat wij doen is heel divers. 
Elke dag begint met het verzorgen van de dieren.

Dagelijks werk is er ook in de kaasmakerij, waar je kunt meehelpen met kaasmaken, het poetsen van de kazen of het klaarmaken van bestellingen.

Als je graag buiten werkt is er werk in de (moes)tuin en het onderhoud van het erf en de gebouwen. Zoals schoffelen, zagen, grasmaaien en timmerklussen.

Daarnaast zijn er huishoudelijke taken en zijn er creatieve activiteiten mogelijk. 

Door de verschillende werkzaamheden kunnen wij heel goed rekening houden met mogelijkheden, wensen en werktempo. Ook alleen meebeleven en genieten is mogelijk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.