De Lindehoeve

Wie zijn we?

Onze zorgboerderij in Siebengewald wordt professioneel geleid door een enthousiast team, bestaande uit Jeroen, Francis  en Chantal (drie vaste ervaren begeleiders). Samen bieden zij, gedurende 5 dagen in de week, dagbesteding aan. Daarnaast zijn Dini Wesselink en Hans Blom (zorgboer, klinisch psycholoog en activiteitenbegeleider) vaak tijdens de dagbesteding aanwezig en voeren dan klussen uit waarbij ze geholpen worden door de hulpboeren. Ze vallen ook, indien noodzakelijk, in. Wij verzorgen de dieren, waaronder ezels, geiten, schapen, konijnen, echte scharrelvarkens, ganzen, kippen en eenden. We klussen samen en werken met hout. Daarnaast hebben we een mooie moestuin met een kleine foliekas. Ieder jaar halen we hooi van het grasland en verzorgen en oogsten we van onze hoogstamboomgaard. We maken zelf appel/perenstroop. Hans is ook imker. We bevoorraden ons kleine straatstalletje met seizoens-groente en fruit, appelstroop en honing en eitjes van onze scharrelkipjes.                  

Bent u op zoek naar een passende dagbesteding, dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen en langs te komen.  tel: 0485-441346 hblom@zorgboerderijdelindehoeve.nl


Het werk

We beginnen met het voeren van de varkens, geiten, kippen, konijnen, schapen, ganzen de ezels.  Daarna gaan we in de moestuin werken, of maken we nieuwe dierenverblijven, 1 x in de week gaan we de stallen uitmesten en tussendoor kunnen we de dieren knuffelen. In de pauze is het dan tijd voor het samen drinken van koffie, thee of limonade. Verder wordt er veel seizoen gebonden werkzaamheden gedaan, zoals hooien en appels plukken.

regelmatig bakken we pannenkoeken voor de varkentjes op een buiten kacheltje. Appelstroop maken, walnotenolie maken door ze te persen en samen metselen behoren tot de bezigheden. Nieuwe ideen zijn van harte welkom.


niets moet, heel veel kan

De arbeidsprestatie is van ondergeschikt belang, voorop staat een plezierige dagbesteding. Wij zijn niet afhankelijk van agrarische productie.

Ons motto: Voor een ontspannen dagbesteding, waar niets moet, maar veel kan...


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.