De Wederloop

Wie zijn we?

De Wederloop is een gemengd bedrijf waar Alpaca's, rundvee, zeugen en vleesvarkens gehuisvest zijn. Ook is er kleinvee aanwezig zoals; kalveren, kippen, zebra vinken, konijnen en een geit. Sinds 1998 wonen Eric en Chantalle op de boerderij en in de loop der jaren is het gezin uitgebreid met vier zonen. 

De Wederloop biedt dagbesteding aan volwassenen en senioren. De gecombineerde doelgroep en de gemoedelijke sfeer maakt dat mensen zich er snel op hun gemak voelen.

De Wederloop zet de mensen in hun kracht. Waar liggen de interesse en wat kan iemand nog. Daar wordt op ingespeeld. Hierdoor gaat de gemoedstoestand van mensen omhoog en direct ook hun welbevinden en dat van mogelijke mantelzorgers.

Het ervaren van geborgenheid, geaccepteerd en gewaardeerd worden maakt dat mensen graag komen en genieten van hun dag.  


Het werk

U kunt er terecht voor een zinvolle dagbesteding. De activiteiten zijn vrijblijvend en worden zoveel mogelijk op de wensen en behoeften van de cliŽnt aangepast. De zorg wordt verleend door professionele krachten in samenwerking met vrijwilligers, onder een gemoedelijke sfeer, waar alle tijd is voor de cliŽnt. Elke middag wordt er gezamenlijk genoten van een verse warme maaltijd, daar waar mogelijk bereid met verse groenten uit de moestuin.

Na de koffie/thee is de keuze aan de deelnemers. Sommige gaan de warme maaltijd mee verzorgen andere maken graag een wandeling, verzorgen graag het vee, zijn graag creatief bezig of spelen graag een gezelschapsspel. Men heeft hier een eigen inbreng in. Er kan jeu de boule gespeeld worden, biljart of een poole spel kortom te veel om op te noemen.

Gewoon genieten van de natuur of gezellig bezig zijn in de moes- en bloemen tuin behoort ook tot de mogelijkheden.

Deelnemers van de actieve groep hebben een actiever dagprogramma daar sommige van hen duidelijke stappen richting arbeid willen zetten.

Elke deelnemer heeft een individueel dagprogramma wat op hun wensen, behoeften en leerdoelen afgestemd is. Er wordt planmatig en doelgericht gewerkt.


Eťn kunnen zijn met de natuur om ons heen

De Wederloop is gelegen aan de rand van natuurgebied 'Het Broek'. Er is zicht op een kilometer groene weide, waar veelal paarden en koeien in lopen. Men ziet de zwaluwen aan en af vliegen zij pakken insecten en water net boven de vijver.

S' middags is de rij stoelen voor de grote schuifpui vaak bezet met mensen die heerlijk even de rust nemen om te genieten van dit schouwspel. Natuurlijk is er buiten op ons terras ook voldoende plaatst om heerlijk even te genieten van de natuur.

Er is voldoende bedrijvigheid; het vee wordt verzorgd, de grond bewerkt en de Alpaca's, ezels, paarden en koeien verzorgd. Hierdoor valt er alle dagen wel wat te beleven op de boerderij. De keus is aan de cliŽnten de bedrijvigheid kan opgezocht worden, maar de beleving en het genieten van het platte land staan voorop.


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.