De Weiden

Wie zijn we?

Wij zijn Bennie en Monique Weiden uit Beltrum. In 2018 gaan wij starten met kleinschalige dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen op onze boerderij. Naast onze melkveehouderij (50 koeien) hebben wij ook nog een educatie en logeerboerderij.

In 2017 is hier de praktijk 'de Weiden Coaching met paardenkracht' aan toegevoegd (www.deweidenpaardencoaching.nl)  


Het werk

Bennie houdt zich grotendeels bezig met de verzorging van het rundvee zoals het melken, voeren, onderhoud gebouwen en weiland.

Monique neemt de verzorging van het kleinvee voor haar rekening. Als ook de begeleiding van de deelnemers en stagiaires. En natuurlijk de sessies 'coachen met paardenkracht' 

We willen jongeren een zinvolle dagbesteding bieden, door ze mee te laten doen met de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf waarbij de kwaliteit van de beleving vele malen belangrijker is als de geleverde kwantiteit.


Coachen met paardenkracht

Coachen met paardenkracht is het inzetten van paarden, pony's en ezels als co coach. We maken gebruik van de bijzondere gave van deze dieren, namelijk in het híér en nú leven.
Het paard reageert op jouw gedrag of op jouw gevoelens, zonder oordeel en puur
Het gedrag wat het paard laat zien, ga ik voor jouw vertalen, maar laat verder het stukje bij jou of dit ook bij jouw past.
Op deze manier kijken we in een sessie wat je kwijt wilt en kunt, en hopen op deze manier steeds dichter bij jezelf te komen.
Het coachen met paarden werkt zeer effectief en er is een directe feedback van de paarden maar ook van de coach. Op deze manier zal de deelnemer of coachee een directe spiegel worden voorgehouden.
Waar kunnen we het coachen met behulp van paarden zoal voor inzetten:

  • Aangeven en bewaken van grenzen
  • Tonen of niet kunnen tonen van emoties
  • Maken of niet kunnen maken van keuzes
  • Angsten overwinnen
  • Voor jezelf opkomen
  • Enzovoort…

Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.