De Zebra-Zorgboerderij

Wie zijn we?

Stichting Zebra-Zorg beheert een zorgboerderij aan de rand van het dorp Vogelenzang. De prachtig gelegen boerderij voorziet in een gevarieerd programma van dagactiviteiten voor kinderen, jongeren en ouderen met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften.

Jaqueline Nijssen en Erika Pet vormen samen de directie en het dagelijks bestuur. Jacqueline woont met haar man Jos van Bokkum en hun jongste twee kinderen in het voorhuis van de boerderij.  Dankzij de enthousiaste inzet van een team beroepskrachten en vrijwilligers slagen zij er in om 6 dagen per week zorg - met een streepje extra - op een unieke locatie midden in de natuur aan te bieden.


Het werk

Een werk-, leer- en beleefdag bij Zebra-Zorg staat uiteraard in het teken van het reilen en zeilen op de boerderij.

Naast de zorg voor de dieren, wordt er gewerkt in de moestuin, de boomgaard, de theetuin, de houtwerkplaats, de keuken en in het huishouden. Er vinden ook workshops plaats zoals , schilderen, moza´eken, houtbewerking, beeldhouwen, muziek maken, wolvilten, spinnen, boogschieten, paardrijden, gebarentaal en nog veel meer. De oogst van tuin en boomgaard wordt gebruikt voor het maken van sappen, jam, moes, soepen, salades en andere lekkernijen. Van de seizoensgebonden gebeurtenissen zoals de jaarlijkse appelpluk, het paasfeest, de bloemmozaiekdagen, het schaap scheren, het zwermen van de bijen en de open kerststal maken we graag een feestje.

Gemeenschapszin, gastvrijheid en respect voor ieders eigenheid vinden we belangrijke waarden.  De gezamenlijke dagopening en dagsluiting dragen bij aan het vergroten van saamhorigheid. Het voorbereiden en gebruiken van een gezonde en smakelijke lunch wordt ervaren als een waardevol en vooral gezellig moment van de dag.


Meer informatie op https://www.facebook.com/ZebraZorg/

Kijk voor meer informatie op www.zebrazorg.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.