De Groentehof

Wie zijn we?

De Groentehof is een kleinschalige biologische tuinderij met boerderijwinkel. Het bedrijf is gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van Lelystad. Op 5 ha. grond is er naast tuinbouw ook plaats voor het weiden en stallen van paarden.
Wij, Huib Poley, docent volwassenenopleiding aan de Warmonderhofopleiding en Nolly Koldenhof, activiteitenbegeleidster en begeleidster GGZ willen mensen de kans geven om samen te werken en te ontspannen in een natuurlijke omgeving met mensen, planten en dieren.
Wij kiezen voor individuele benadering en bieden iedereen de kans zich persoonlijk verder te ontwikkelen passend bij de mogelijkheden en belangstelling van de deelnemer.
Ons bedrijf is een vollegrondstuinbouwbedrijf met paardenhouderij waar o.a. rijtuig- en huifkartochten georganiseerd kunnen worden.
In de periode van juni tot oktober worden de groenten en aardappelen rechtstreeks van het land in onze boerderijwinkel verkocht. Verser kan het niet.
Naast een aantal vrijwilligers zijn er regelmatig stagiaires van de Warmonderhofopleiding op het bedrijf aanwezig.
 


Het werk

De Groentehof verbouwt groenten, aardappelen en andere gewassen op biologisch verantwoorde wijze en is gerechtigd het EKO-keurmerk te voeren.
Werken in moestuin: schoffelen, harken, bemesten, omspitten, planten, zaaien, oogsten en producten verwerken.
Bedrijf: onderhoud van het erf en de groenstroken, schoonmaken, onderhouden en repareren van machines en gereedschap. Werkzaamheden en activiteiten in de werkplaats. Zagen en kloven van haardhout.
Het verzorgen van de paarden en het assisteren bij het uitmesten van de stallen.
De boerderijwinkel: oogsten en wassen van groenten, bevoorrading en verkoop in de winkel.


Het werk is zeer divers en meest handmatig; wieden, zaaien, planten, oogsten, onderhoud van begroeiing en gras, snoeiwerk, kluswerk, etc, etc

De deelnemers nemen zoveel mogelijk deel aan de echte bedrijfsmatige activiteiten.
 


En verder ...

En verder…

Leren rijden en werken met een trekker en de mogelijkheid om hiervoor een trekkervaardigheidsbewijs te behalen evenals ploegen, eggen en andere werkzaamheden.

Klachten:

De Groentehof voldoet aan de AVG eisen, er is een  klachtenfunctionaris (Els Hoebee) en een vertrouwenspersoon Danielle van Dijk). Voor telefoonnummers en/of emailadres kunt u terecht bij de zorgboer(in).


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.