De Hultenhoek

Wie zijn we?

Wij zijn een paardenhouderij met zorg. Dit betekent dat mensen met een zorgvraag bij ons kunnen komen wonen en werken.
De paardenhouderij wordt gedreven door Nick en Anke die allebei al enige jaren ervaring hebben in de zorg en hun passie vinden bij het werken met paarden.


Het werk

De Hultenhoek biedt activiteiten die passen bij het dagelijks leven op de boerderij, zoals b.v. het onderhouden van de moestuin en het terrein, het kloven van kachelhout en het verzorgen van de dieren. We hebben o.a. geiten en schapen, varkentjes, konijnen, en kippen die iedere dag verse eieren leggen. Ook lopen er verschillende poezen rond en is er natuurlijk een hele lieve hond.

Maar centraal staat bij ons het zinvol bezig zijn met de paarden en alles wat daarmee te maken heeft. Hierbij is te denken aan het borstelen, voeren, rijden, meerijden met paard en wagen, stallen uitmesten, binnen en buiten zetten van de paarden etc.

De activiteiten zijn gericht op sfeer, gezelligheid en sociale contacten.


Waarom paarden?

De Hultenhoek is een woon-zorgboerderij voor mensen en kinderen met een zorgvraag. De Hultenhoek biedt zorg in wonen en/of dagbesteding in een vertrouwde landelijke en natuurlijke omgeving voor mensen die zich in zo'n omgeving thuis voelen.

De zorg kan bestaan uit:

* logeren
* weekendopvang
* crisisopvang
* langdurig verblijf
* permanent wonen
* dagopvang
* naschoolse opvang
* dagbesteding
* tijdelijk verblijf
* vakantieopvang

Naast 10 woonplaatsen en een ruim aantal dagbestedingsplaatsen, hebben we nog 5 logeerkamers tot onze beschikking.

Wat ook uniek is op onze boerderij, is dat wij een aantal paardenstallen verhuren aan pensiongasten. Zo stimuleren we een stukje vermaatschappelijking.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.