De Stolp

Wie zijn we?

Wij zijn fam van den Broek en wij hebben een zorgboerderij in Zunderdorp(gem Amsterdam), vlak boven Amsterdam-Noord.

Ons bedrijf is een zoogkoeienbedrijf met ongeveer 90 koeien. De koeien zijn van het Franse ras Limousin.

De koeien kalven voor het eerst af op een leeftijd van 2.5 tot 3 jaar. Per jaar krijgen ongeveer 45 koeien een kalfje en we houden daar zelf 15 vrouwelijke kalfjes van aan, die ongeveer een half jaar melk kunnen drinken bij hun moeder. 

Verder hebben we pensionpaarden in een apart deel van de stal en ook nog wat kleinvee zoals ezels, kippen, katten en een hond. 


Het werk

Wij hebben werkzaamheden op een aantal niveau's, in verschillende interessegebieden en je kunt binnen of buiten werken.

Zo kun je bij ons natuurlijk met dieren werken. Ze hebben elke dag een schoon hok nodig, en vers voer en schoon drinken. Ook willen ze graag wat aandacht en even geknuffeld of geaaid worden.

Ook zijn er altijd wel reparaties en onderhoud nodig, zoals schilderen, straatwerk vernieuwen, machines schoonmaken en in de zomer moet de stal goed schoongemaakt worden.

Veder hebben we veel groenwerk zoals in de groentetuin of in een van de siertuinen. Ook hebben we nu zes grote kweekbakken, waar we groenten en kruiden in kweken.

In de zomer is er ook werk in het weiland zoals onkruid weghalen, greppels openmaken en hekken repareren. 


En verder...

We hebben in 2009 een mooie schuur gebouwd waar we 's ochtends koffie drinken en tussen de middag eten aan een lange tafel. Er is in de kantine een aparte omkleedruimte, toiletten en een douche.

Verder is er nog een mooi terras met picknicktafel met uitzicht over de weilanden en de ezels. 

We hebben verder nog een kleine stal voor kleinvee en voor binnenwerk.

Lijkt het je leuk, dan kan je altijd even langskomen om te kijken of een proefdag meedoen. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, neem je contact op met Wilco. Klik voor zijn gegevens op Adres en Contact in de bovenbalk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.