De Ulebelt

Wie zijn we?

De Ulebelt is een kinderboerderij en milieu-educatiecentrum . Daar komen veel bezoekers op af uit de wijde omgeving. Ook is er wat kleinschalige, biologische landbouw. Er wonen veel dieren op de boerderij zoals koeien,2 paarden, kippen, geiten, schapen, varkens, maar ook konijnen en cavia's. Kortom, te veel om op te noemen. Ons prachtige terrein is centraal gelegen in de wijk de Vijfhoek in Deventer. De Ulebelt is een belangrijke ontmoetingsplaats voor jong en oud,  voor bewoners van de wijk en voor bezoekers van ver daarbuiten. Bezoek onze website www.ulebelt.nl voor uitgebreide informatie over het terrein en de activiteiten en mogelijkheden van de Ulebelt.


Het werk

Naast de al langer bestaande reguliere activiteiten op De Ulebelt bieden wij ook leuke kleinschalige dagbesteding aan voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

We werken vraaggericht en kunnen verschillende dagprogramma's aanbieden. Bijvoorbeeld: tuinieren in onze eigen moestuin, kookactiviteiten, knutselen, sport en spelactiviteiten, horeca, dieren verzorgen of knuffelen met konijnen en cavia's, etc. 


En verder ...

Bij de kleinschalige dagbesteding op de Ulebelt geven de volgende sleutelwoorden aan in welke context wij die willen aanbieden: plezier hebben, geborgenheid, eigen tempo, vriendelijk en respectvol. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt bij ons.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.