Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Stichting de Velduil sinds 01-09-2019

Wie zijn we?

Zorgboerderij De Velduil

De Velduil biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen die houden van het buitenleven en van werken en omgaan met planten en dieren. 

Het ligt aan de rand van het dorp Meeden in Groningen en we hebben hier een prachtig weids uitzicht over de Westerlanden polder.

Sinds 2018 hebben we mooi ingerichte werkschuur, waar onder deskundige begeleiding kan worden gewerkt aan leuke projecten.

We zijn rolstoel toegankelijk. We hebben twee kantines, één voor de 55 min en de één voor de 55 plus groep. En elke groep zit maximaal 6 deelnemers per dag.

Het is heel belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en ook dat iedereen graag wil dat de ander het naar de zin heeft

Ons begeleidend team bestaat uit 5 deskundig, ervaren en goed opgeleide begeleiders.

Om invulling aan kwaliteit te geven werken we cliëntgericht, naar behoefte van de dag. Zo kan iedereen met veel aandacht bezig zijn naar vermogen, met zijn of haar ontwikkelingswensen en doelen.

Met de ouderen werken we vanuit een belevingsgerichte visie.

Voor wie?

Voor iedereen die dagbesteding of dagopvang wil en baat heeft bij stabiliteit en een rustige omgeving.

Ouderen sinds 2017

We zijn met een nieuwe doelgroep begonnen. We hebben op de locatie een nieuwe kantine gebouwd. Dit speciaal voor de doelgroep ouderen.

Ouderen (wel of niet dementerend) met affiniteit voor het buitenleven en die nog redelijk mobiel zijn kunnen in hun eigen tempo werken of dagopvang genieten op de Velduil.

We zijn elke doordeweekse dag geopend. Er zijn nu vijf gediplomeerde begeleiders met veel ervaring van verschillende doelgroepen. Soms is er hulp in de vorm van een stagiair. Ook komt elke week iemand voor ondersteuning op administratief gebied o.a. om vorm te geven aan het kwaliteitssysteem, zodat we altijd bezig zijn met kwaliteitsverbetering.

We zijn sinds mei 2015 gecertificeerd met kwaliteitskeurmerk “Kwaliteit laat je zien”.

We werken in kleine groepen met maximaal 6 deelnemers per dagdeel.

We vinden het belangrijk dat we ons ontwikkelen naar maximale haalbare zelfstandigheid. We doen dit o.a. aan de hand van het produceren van voedsel. Van de grond tot de mond. Samen eten van het door ons zelf geproduceerde voedsel vinden wij geweldig.


Het werk

We zorgen samen voor de dieren. Dit zijn koeien, paarden, konijnen, varkens, kalkoenen en kippen. Er is een groente tuin met een mooie koepelkas. Verder doen we aan brandhoutverwerking.

Het werk is belangrijk en we proberen dit zo goed mogelijk te doen, maar het is niet pers se een doel. Het werk is een middel om het door ons samen gestelde doel te halen. Individueel en als groep.

Ouderen kunnen wij  het volgende bieden:

 • Een fijne rustige plek.
 • Deskundige begeleiding.
 • Dieren om u heen (o.a. 2 shetlanders, konijnen, kippen, koeien,  schapen en varkens).
 • De gezelligheid van samen werken, zowel met de dieren, in de kas of in de moestuin.
 • Een tweede kantine van waaruit jongeren met een verstandelijke beperking werken, waardoor er een mooie samenwerking en contact ontstaat tussen jong en oud.
 • Het samen organiseren van activiteiten.
 • Het koken voor en met u.
 • Samen met u kijken naar welke activiteiten uw belangstelling uitgaat, en samen met u proberen hier vorm aan te geven .
 • Werken met hout of ander materiaal.
 • Een schuur waar van alles gebeurt, denk hierbij aan houtbewerking.
 • Een omgeving waarin gewandeld kan worden.
 • Maar: U mag ook lekker op een stoeltje gaan zitten kijken naar wat er allemaal gebeurd op de zorgboerderij.

Niets moet alles mag !


Kantines

Er is een grote kantine 'de Olm' met een keukentje waar we kunnen koken en eten. Ook is er een launch' hoekje om even wat te kletsen of zo. Gezamenlijk houden we dit schoon en netjes.

We vinden het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft, ook dat iedereen graag wil dat de ander het naar de zin heeft.

Er is een tweede kantine 'de Es', wat een huiselijke rustige uitstraling heeft. Dit voor de ouderen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.