Eeckenhout

Wie zijn we?

Wij zijn Johan Wiltvank en Rian van Eijden. Met onze drie zonen wonen we sinds november 1992 aan de Molenwijk in Smilde. Sinds oktober 2007 hebben we een kleineschalige zorgboerderij. We hebben beide werkervaring in de zorg.

We zijn gestart in een oude stacaravan die dienst deed als kantine. Sinds 2010 is de werkschuur met kantine gereed (zie foto). Hierdoor is het mogelijk om 's winters activiteiten binnen te doen zoals bijvoorbeeld land hekken en vogelhuisjes maken, appeltaarten bakken en allerlei creatieve activiteiten. Begin 2013 is de handwerk/knutsel ruimte gereed gekomen. We gebruiken deze ruimte ook als we even een gesprekje willen voeren. In 2014 is er een af te sluiten ruimte in de hoekschuur beschikbaar gekomen. Alle gereedschap en de lockers van de deelnemers staan hier achter slot en grendel. Dit is ook de plek waar met olie gewerkt wordt bv fiets repareren, motor reviseren en kettingzaag vijlen. Voor het zagen en schuren van het hout voor de buiten meubels hebben we de oude kap schuur vrij gemaakt. Daar is ook het duivenhok gevestigd. Als laatste hebben we nog een schaapskooi waar veel werk is. In 2016 hebben we een winkeltje geopend; de spullen die de deelnemers maken worden hier verkocht. Daarnaast betrekken we cadeautjes gemaakt door bewoners van het dorp Smilde die we ook in de winkel verkopen.


Het werk

De activiteiten die we bieden komen vooral voort uit het hebben van een boerderij met kippen, duiven en schapen, een moestuin en boomgaard en buren met een grote tuin. Daarnaast doen we onderhoud van een stuk bos van 52 ha. in het dorp.

Naast het werk dat er gebeuren moet op een boerderij besteden we ook tijd aan creatieve activiteiten. We werken met hout, wol en allerlei ander materiaal
Je kunt ook je hobby bij ons uitoefenen bijvoorbeeld kippen fokken, een motor reviseren of je fiets repareren.

In 2016 hebben we de winkel geopend waar de deelnemers hun zelfgemaakte artikelen kunnen verkopen.


een cadeau winkel

kom kijken er is voor ieder wat wils.

fb eeckenhoutwinkel


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.