Erve Knippert

Wie zijn we?

Wim en Marga Waanders wonen op Erve Knippert samen met hun kinderen. Erve Knippert is een boerderij waar jongvee wordt opgefokt, van kalf tot koe. Regelmatig worden kalveren geboren. Jaarlijks wordt er uitgezien naar de veulens van de paarden en pony's. Er zijn vele kleindieren aanwezig: kippen, duiven, pauwen, eenden, konijnen en poezen.

De hond Dribbel in nu ruim 7 jaar.

Op 21 juni 2011 werd het 10 jarig bestaan gevierd. Tevens heeft op deze dag de opening plaats gevonden van de nieuwbouw. De huiskamer, keuken en het rolstoel toegankelijke toilet dat vergroot is. Het asbest is van de jongveestal en varkensschuur verwijderd.De varkensschuur wordt opgeknapt. Het dak is voorzien van rode dakpannen die de schuur en het erf sieren. De verbouw tot werkplaats, scharrelvarkensschuur en 'Los Hoes' is in volle gang. Op 18 december 2013 werd het 12 jarig jubileum van Erve Knippert gevierd.


Het werk

Ouderen (50+) die dat willen, nemen deel aan werkzaamheden zoals, het voeren en verzorgen van het jongvee, pony's en de vele kleindieren. Ook in de werkplaats, erf, moes- / siertuin, tuinkas en huiskamer zijn vele nuttige bezigheden.
De werkzaamheden zijn seizoensgebonden en daardoor zeer afwisselend. Door de grote variatie in werkzaamheden wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden en voorkeuren van iedere individuele deelnemer.


En verder ...

Ouderen (50+) mogen aan de werkzaamheden deelnemen, voor anderen kan het meekijken of meegenieten van grote waarde zijn.
Alle werkzaamheden gebeuren met hulp van Wim en Marga en enthousiaste medewerkers/vrijwilligers. Het belangrijkste is dat men de dag als plezierig en zinvol beleefd.


Jaar van opening

Wij zijn in 2001 als zorgboerderij gestart.