Landbouw,Zorg en Educatieboerderij Erve Meyerinkbroek

Wie zijn we?

Wij zijn Joseph Asbreuk en Sjanne Meyerink. Samen wonen en werken we op Erve Meyerinkbroek. Erve Meyerinkbroek is van oorsprong een agrarisch bedrijf fok en vleesvarkens. Sinds de zomer van 2015 zijn de varkens echter verdwenen. Wel zijn we nog steeds een agrarisch bedrijf. Sinds 1998 zijn we ook een zorgboerderij en helpen er inmiddels elke dag gemiddeld 20 hulpboeren mee op het bedrijf. Dit zijn allen volwassen mensen (vanaf 18 jaar) met een verstandelijke beperking.

Daarbij krijgt iedereen de begeleiding die hij of zij nodig heeft, van Joseph en Sjanne zelf en van Hester en Karin onze vaste medewerksters. We krijgen hierbij hulp van één of twee vaste vrijwilligers per dag. Medewerkster Thelma helpt ons in de huishouding en Ieke op kantoor en indien nodig ook in de begeleiding. 


Het werk

Met z'n allen doen we alle werkzaamheden die er gedaan moeten worden. Bij het verdelen van de klussen houden we rekening met de voorkeur en mogelijkheden van iedereen.
We hebben veel verschillende dieren;er lopen kippen, eenden, geiten,schapen,vele konijntjes,honden, brandrode koeien,ezels,een paard en twee pony's rond. Al deze dieren hebben veel verzorging en aandacht nodig.Ook verbouwen we veel in de moes,- en bloementuin voor eigen gebruik.

Iedereen heeft elke week minimaal een half uur individueel paardrijles van Hester.Verder verrichten we natuuronderhoud voor Staatsbosbeheer. Het gezaagde hout kloven we op de boerderij tot kachelhout voor de verkoop. De klanten komen het halen en op verzoek en tegen kleine vergoeding bezorgen we in de regio ook aan huis.Ook bezorgen we wekelijks eieren bij onze vaste klanten en worden de hulpboeren optimaal betrokken bij de educatieve activiteiten en de koffieschenkerij. 

Zo geven ze rondleidingen en voorzien ze bezoekers van een heerlijk kopje koffie en helpen graag bij de organisatie van familiedagen, workshops, vergaderingen en andere bijeenkomsten die op de boerderij gehouden worden.


En verder ....

werken er ook altijd 3 personen in de keuken en op 'de Delle' , doen we boodschappen,verwerken we groente en fruit uit eigen tuin, klussen in de werkplaats en op het erf. Kortom er is altijd voldoen te doen.Al deze activiteiten gebeuren met hulp van Joseph, Sjanne (de boer en boerin)Hester en Karin de vaste begeleidsters, en de vele vrijwilligers en eventuele stagiaires.


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.