Ezelstal Hans en Grietje

Wie zijn we?

Wij zijn Brigitte Wijnen en een enthousiast team professionals en vrijwilligers. Onze begeleiders hebben een scala van activiteiten en oefeningen met ezels die bij jou passen. We kijken héél secuur naar wat iemand nodig heeft en stemmen gezamenlijk een zorgplan af. Zo krijg jij altijd wat bij jou past.

Alle begeleiders hebben een opleiding in de zorg afgerond en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd.

En dan hebben we natuurlijk 13 ezels die allemaal een specifiek karakter hebben, waarvan er altijd één precies bij jou past.


Het werk

Dagbesteding:

In de dagbesteding doen we alles voor, door en met de ezels. De ezels stellen een dagelijkse borstelbeurt erg op prijs, een goede portie hooi en natuurlijk veel aandacht. We verzorgen de hoeven, onderhouden de weide en allerlei klusjes die bij het verzorgen van dieren horen. Met mooi weer wandelen we in het bos met de ezels, die onze picknickmanden dragen.

Individuele begeleiding:

Als jij een bijzonder individueel probleem hebt, zoals angsten, onzekerheid, problemen met communicatie, dan helpen de ezels je met allerlei oefeningen om hier aan te werken.

Een bijzonder onderdeel van de asinotherapie is de portage, het gewiegd worden door de ezel. Het woord portage verwijst naar het wiegen van een baby door de moeder. Het bevordert het gevoel van veiligheid, vertrouwen en ontspanning.

 Groepsbegeleiding:


Asinotherapie: wat is dat?

Asinotherapie is ezeltherapie. Ezelstal Hans en Grietje is de eerste ezelstal in Nederland waar therapeutisch met de ezels gewerkt wordt. De therapie bestaat eruit de deelnemer te helpen een band op te bouwen met de ezel. Omdat ezels erg aanhankelijk zijn, ontstaan er vaak hechte vriendschappen, die erg belangrijk zijn voor de deelnemers. Zij krijgen er vaak nieuwe levenslust door.

Zie ook de persberichten in:

Dagblad de Limburger 18-02-2009

Levende Have juni 2009

Weekendgezet 24 juli 2009

Uitzending L1 12 juli 2010

Publicatie Navenant september 2010

 

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.