Farm 4 You

Wie zijn we?

 

Mijn naam is Marieke van Lohuizen, ik ben getrouwd met Albert en samen hebben wij drie kinderen.


Al heel snel wist ik dat mijn hart en passie bij het buitenleven ligt en het verzorgen van en samenwerken met mensen en dieren, die net een beetje meer zorg nodig hebben.

Ondertussen gaan onze kinderen naar school en ik heb het gevoel gekregen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Een aantal jaren geleden zijn wij begonnen met pleegzorg, mede door deze ervaring weet ik dat er nog veel hulp en zorg nodig is. Ons gezin heeft nog meer te bieden en is klaar om een stap verder te gaan. Omdat wij de mogelijkheid hebben om de liefde voor de natuur en dieren met anderen te delen, willen wij met onze kennis en ruimte, rust en zorg bieden aan deelnemers met een beperking of handicap.

Op deze manier komen de deelnemers in contact met de natuur, de buitenlucht, de seizoenen en ontstaat er vaak een speciale band tussen mens en dier. Al deze elementen geven rust en zelfvertrouwen. Mede ondersteunen wij op deze manier de thuissituatie om even op adem te komen of om bijvoorbeeld aandacht te kunnen geven aan de andere gezinsleden.

 


Het werk

De vier seizoenen geven duidelijke richtlijnen over de werkzaamheden gedurende het jaar. Het werk is afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemer, de klussen die gedaan moeten worden en het weer.
Er is veel te doen op de boerderij, de dieren voeren en verzorgen, de hokken uitmesten, het onderhoud van stallen, verzorgen van de moestuin en het erf etc.
 

Er wonen veel vriendjes op zorgboerderij Farm 4 You en hebben jou nodig om verzorgd, geborsteld en geknuffeld te worden. Ook willen ze s'avonds graag slapen op een bedje van stro en het fijnst is natuurlijk als jij die zo mooi hebt gemaakt.

Bij ons op de boerderij hebben we de volgende dieren:

    poezen, ezel, paarden, pony's, hond, kippen, konijnen, cavia's, alpaca's, varkens, geiten en vogels.

    De inrichting en het kleinvee is aangepast aan de doelgroep.


En verder ...

Niet alle activiteiten zijn te combineren, dus als je even moet wachten kan je op de trampoline, voetballen op het voetbalveld of spelen op-, in-, of onder het speeltoestel.
De ruimte is zo ingedeeld dat er een goed overzicht is op alle activiteiten.
Bij heel slecht weer wijken we uit naar de binnen en/of overdekte activiteiten, bestaande uit knutselen, gezelschapsspellen, relaxen, voetbaltafel, konijnen knuffelen, ezels, pony poetsen en knuffelen in de binnenbak.

Wanneer je de leeftijd hebt gehad voor deze activiteiten zijn er veel mogelijkheden voor een gezellig samen zijn, een luisterend oor in onze knusse Farm 4 You lokatie, een lekkere kop thee of koffie een spannend boek of gewoon fijn relaxen na het werk en de bezigheden in de buitenlucht.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.