Gerbranda State

Wie zijn we?

Gerbranda State

Als je graag op een boerderij bent, van natuur, ruimte en dieren houdt en graag je handen uit de mouwen steekt ben je bij ons van harte welkom.

Op onze grote boerderij kom je veel mensen tegen. Met sommige werk je veel, andere mensen spreek je alleen bij de koffiepauze.

Er is een vast team van begeleiders in het werk; Simon, Kim en Cathinke. Daarnaast is Marjolein eigenaar van de boerderij en zorgt voor al het regelwerk op de achtergrond.

We werken in kleine groepjes, vaak zijn er stagiaires of vrijwilligers die ons helpen om de klus te doen.

Naast het zorggedeelte hebben we ook melkgeiten en telen we aardappels en groente.


Het werk

Werkteams

We werken met verschillende teams.

Als je met Cathinke aan het werk gaat dan ga je onder andere:

  • De kippen voeren
  • Groentes afwegen
  • Jam maken
  • Koffie en taart maken
  • Zorgen dat het terras er mooi uitziet
  • Het varken een modderbadje geven.

De nadruk ligt op gezelligheid en genieten van al het moois op de boerderij.

of je gaat samen met Simon;

  • Hout zagen
  • Schoffelen op het kerkhof in het dorp
  • Aardappels rooien
  • Grasmaaien
  • Bosmaaien

Hier ligt de nadruk op tuinonderhoud en technische klussen.

Sinds september 2018 kun je ook meewerken in de geitenhouderij. Met Kim ga je dan:

  • Het jongvee kuil voeren
  • De stallen opstrooien
  • De melkstal klaarmaken
  • Het tanklokaal schoonmaken

Hier ligt de nadruk op werk met ritme en structuur en de verbinding met de geitenhouderij.

Je kunt in 1 team werken, maar ook in verschillende. We kijken samen wat er bij je past.


Onze kracht

Wij zijn altijd op zoek naar het unieke in iedere deelnemer en stimuleren hen zodat ze kunnen groeien en zich verder ontwikkelen. De dieren, de tuin en het buiten zijn helpen ons daarbij.

We brengen mensen in beweging, want van beweging kun je groeien. Je komt uit je hoofd en in je lijf. Je gaat trots naar huis, omdat je zinvol werk hebt verricht.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.