Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Het Gewone Huis

Wie zijn we?

Wij zijn Kees en Neline Roepert. In 2010 zijn wij in Hendrik-Ido-Ambacht komen wonen. Met als doel een Zorgboerderij te starten voor ouderen.

Onze Zorgboerderij is aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid-Holland.


Het werk

Wat kunt u bij ons op de zorgboerderij verwachten?

Het verschil met de vele andere zorgboerderijen is dat wij geen veeteelt of akkerbouwbedrijf zijn. Wij hebben hier een andere invulling aan gegeven. Wij hebben verschillende soorten kleinvee, een moestuin, een kweekkas. Van alles wat maar in een beperkt aantal. Dit is overzichtelijk voor zowel de deelnemers als voor ons zelf.

Het kleinvee bestaat uit konijnen, kippen, eenden, vogels in de buiten volière. Deze dieren vragen iedere dag weer hun verzorging. De verzorging voor de dieren wordt door de deelnemers gedaan. Deze verzorging bestaat onder andere uit de dieren eten en drinken geven, de hokken schoonmaken en de dieren persoonlijke aandacht geven.

Daarnaast hebben we een moestuin en een kweekkas waar groente en fruit in gekweekt wordt. De deelnemer schoffelt de tuin, verzorgd de groente en het fruit. Naast groente en fruit is er ook een siertuin waar oudere de plantjes verzorgen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.