Grensverleggende Talenten loc. Husselsesteeg

Wie zijn we?

Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT) biedt begeleiding aan jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) en aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ook aan mensen met niet aangeboren hersenletsel. De SGVT biedt dagbesteding, begeleid wonen, individuele begeleiding, naschoolse opvang en opvang in de schoolvakanties. Hierdoor worden ook de ouders, verzorgers (mantelzorgers) ontlast en ondersteund. De 1 op 1 begeleiding, gegeven door professionele begeleiders, geeft zowel de jongeren als de volwassenen de mogelijkheid om zich in zijn of haar eigen tempo verder te ontwikkelen. Zorg op maat. Dit gebeurt op een kleinschalige locatie, waar rust, natuur en dieren samen komen. Door het geven van zorg aan dieren en gewassen worden de deelnemers aangesproken op hun mogelijkheden om zelf zorg te geven ipv alleen zorg te ontvangen, Hierdoor ervaren ze de kracht van hun mogelijkheden. De werkzaamheden/activiteiten vinden plaats op en rondom de locatie van de SGVT.


Het werk

Werkzaamheden vinden plaats bij en rondom de zorgboerderij, zoals het voeren van de aanwezige dieren.

Het werken bij de timmerwerkplaats

Op vrijdag achter de lopende band van het hert bier.

Werkzaamheden in het groen.

Sinds kort heeft de SGVT een FB pagina namelijk Kringloop stichting  Grensverleggende Talenten. Hier worden diverse spullen nieuw en 2de hands aangeboden. 


wat zoal gebeurd bij de zorgboerderij

Er wordt nu hard gewerkt aan de locatie van de SGVT, de planken worden vervangen en geschilderd. Als dit klaar is zal ook de binnenruimte een opknapbeurt krijgen. Hiervoor is geld ontvangen van de actie Hart voor Putten.

De SGVT heeft voor 2019 het keurmerk zo÷nose mogen ontvangen.

SGVT bestaat in 2019 al weer 15 jaar.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.