Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Harcohof

Wie zijn we?

Wij zijn Harmen Bekker en Harry van de Brug.

In 2009 hebben wij de Stichting Harcohof opgezet, wij hebben gekozen voor een zorgkwekerij in plaats van een zorgboerderij.  Bij ons kunnen allerhande kweekwerkzaamheden worden verricht.

Wij richten ons op deelnemers uit Hoevelaken en omgeving. Amersfoort, Barneveld en Nijkerk, deelnemers uit andere plaatsen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wij zijn beide echte buitenmensen, door onze partners kwamen wij met elkaar in contact. Op de crisisopvang in Hoevelaken werkten we beiden met veel plezier met jeugdigen in de natuur. Dit beviel ons en de deelnemers zo goed dat we hebben besloten er een eigen vorm aan te geven in de vorm van de Harcohof.

Wij hebben door de jaren heen een aardige ervaring opgebouwd met het werken op de kwekerij en het werken met mensen die wat extra aandacht verdienen.

Op de Harcohof bieden wij dagbesteding aan (jong) volwassenen met een beperking. Bij ons kun je op een gestructureerde manier leren en werken in een rustige natuurlijke omgeving.

(zoektermen: zorgboerderij Amersfoort , zorgkwekerij Amersfoort)


Het werk

Op de Harcohof zijn er verschillende werkzaamheden. We hebben diverse kweektafels waar vaste planten worden gekweekt in potten.

 Verder zijn er bomen, heesters en coniferen die in de grond worden gekweekt. Ons terrein is 1 hectare groot en bestaat uit verschillende velden.

 
Enkele voorbeelden van de werkzaamheden zijn;

    oppotten en stekken van planten

    wieden van onkruid

    snoeien en aanbinden van planten

    knippen van heggen

    schoonmaken van de tuin

    grasmaaien

    en nog veel meer andere klussen

Verder is er een grote schuur met een kweektafel, werkbank kantine en sanitair zodat er ook binnen kan worden gewerkt als het weer wat minder mooi is. Hier kan dan worden opgepot, getimmerd en gebouwd en aan de machines worden gewerkt. 

Wij zijn ook altijd druk met de vormgeving van het terrein, meedenken en mee klussen hieraan is ook mogelijk.

In samenwerking met het wijkteam en job coaches wordt gewerkt aan het terugkeren op de arbeidsmarkt voor deelnemers die daar interesse in hebben.


En verder.... zijn we druk bezig met,

de opbouw van de Harcohof, dingen anders indelen, straatjes maken, van alles opknappen om er in de toekomst een klein paradijsje van te maken. Hierbij willen we de deelnemers graag betrekken zodat iedereen zijn creativiteit tot uiting kan brengen.

Benieuwd hoe de Harcohof er in het echt uit ziet of wat er te doen is? Je kan altijd een keer vrijblijvend komen kijken of een dag gratis proefdraaien, om een afspraak te maken kun je altijd even bellen of mailen of langskomen op de zaterdagochtend. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.