Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Harcohof

Wie zijn we?

Harmen Bekker en Harry van de Brug hebben in 2009 de Stichting Harcohof opgezet. Er is gekozen voor een zorgkwekerij in plaats van een zorgboerderij.  Bij ons kunnen allerhande kweekwerkzaamheden worden verricht.

Huidige begeleiders zijn Harry van de Brug en Yuri Eijkelboom

Wij richten ons op deelnemers uit Hoevelaken en omgeving. Amersfoort, Leusden,Barneveld en Nijkerk, deelnemers uit andere plaatsen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wij zijn echte buitenmensen, 

Harry, het werken met planten is een passie. Met als achtergrond vanuit de hoveniers branche is veel kennis opgebouwd in het werken met planten en de combinatie van werken met mensen. Opdrachtgevers en medewerkers.

Yuri, opgegroeid in de DHZ & professionele DIY branche, verkoop en sales. Nu omgeschoold naar de zorg. Begeleider specifieke doelgroepen. Ervaring met autisme. Werkt graag buiten. Groen maakt je hoofd vrij.

Wij hebben door de jaren heen een aardige ervaring opgebouwd met het werken op de kwekerij en het werken met mensen die wat extra aandacht verdienen.

Op de Harcohof bieden wij dagbesteding aan (jong) volwassenen met een beperking. Bij ons kun je op een gestructureerde manier leren en werken in een rustige natuurlijke omgeving.

(zoektermen: zorgboerderij Amersfoort , zorgkwekerij Amersfoort)


Het werk

Op de Harcohof zijn er verschillende werkzaamheden. We kweken vaste planten in potten. Deze worden verwerkt in tuinen en plantsoenen

Verder zijn er bomen, heesters en coniferen die in de grond worden gekweekt. Ons terrein is 1 hectare groot en bestaat uit verschillende velden.

 
Enkele voorbeelden van de werkzaamheden zijn;

    oppotten en stekken van planten

    wieden van onkruid

    snoeien en aanbinden van planten

    knippen van heggen

    schoonmaken van de tuin

    grasmaaien

   Onderhoud in de groente tuin

    en nog veel meer andere klussen

Verder is er een grote schuur met een kweektafel, werkbank kantine en sanitair zodat er ook binnen kan worden gewerkt als het weer wat minder mooi is. Hier kan dan worden opgepot, getimmerd en gebouwd en aan de machines worden gewerkt. 

Wij zijn ook altijd druk met de vormgeving van het terrein, meedenken en mee klussen hieraan is ook mogelijk.

De toppers kunnen mee in het hoveniersbedrijf, werken naar regulier werk.

In samenwerking met het wijkteam en job coaches wordt gewerkt aan het terugkeren op de arbeidsmarkt voor deelnemers die daar interesse in hebben.


En verder.... zijn we druk bezig met,

de opbouw van de Harcohof, dingen anders indelen, straatjes maken, van alles opknappen om er in de toekomst een klein paradijsje van te maken. Hierbij willen we de deelnemers graag betrekken zodat iedereen zijn creativiteit tot uiting kan brengen.

Benieuwd hoe de Harcohof er in het echt uit ziet of wat er te doen is? Je kan altijd een keer vrijblijvend komen kijken of een dag gratis proefdraaien, om een afspraak te maken kun je altijd even bellen of mailen of langskomen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.