Hasselo

Wie zijn we?

Zorgboerderij Hasselo is een initiatief van de familie Ottink. Naar aanleiding van hun ervaringen met een zoon met een verstandelijke beperking hebben zij hun kalverhouderij in 2009 uitgebreid met een zorgboerderij. Kenmerkend voor zorgboerderij Hasselo is de persoonlijke aanpak: er is aandacht voor iedereen en de activiteiten worden aangepast aan de wensen en mogelijkheden van elke zorgvrager.

Speciaal voor de zorgboerderij is een gemeenschappelijke verblijfsruimte gebouwd met daarbij zes appartementen voor wonen. De boerderij heeft een grote keuken en kantine: hier begint de dag, wordt tijdens de pauzes gezamenlijk koffie gedronken en tussen de middag de maaltijd gegeten die zorgvragers samen bereiden met de oogst uit eigen tuin.


Het werk

Op de kalverhouderij is het voeren en verzorgen van de jongste rosékalveren een dagelijks terugkerende activiteit, waarbij extra helpende handen welkom zijn. Ook de verzorging van enkele schapen en kippen hoort bij de dagactiviteiten.

Daarnaast heeft de zorgboerderij een moestuin en boomgaard, waar aardappels, groenten en fruit worden gekweekt. Net als op de kalverhouderij is hier van alles te doen, zoals zaaien, onkruid wieden, oogsten en snoeien.

Met eigen oogst maken we elke dag samen een maaltijd klaar. Ook bakken we - op bestelling - appeltaarten en cakes. Verder verwerken we verschillende fruitsoorten tot jams en sauzen, die we als streekproducten verkopen.

Zorgboerderij Hasselo heeft een eigen werkplaats voor (kleine) reparaties op de boerderij. Ook vervaardigen we gezamenlijk dingen die op de zorgboerderij nog nodig zijn, zoals kasten en tuinmeubels


Persoonlijke aanpak

Centraal op zorgboerderij Hasselo staat een persoonlijke aanpak en aandacht voor iedereen. We bekijken wat iemand leuk vindt, welke werkzaamheden binnen zijn of haar mogelijkheden vallen en bij welke andere mensen hij of zij het beste past. En voor alle activiteiten geldt: meedoen mag, maar alleen kijken is ook prima. Iedereen doet waar hij zich het prettigst bij voelt. En elke zorgvrager krijgt de gelegenheid om te ervaren hoe de dingen op de boerderij werken, waardoor hij of zij ook echt voldoening vindt in het werk.

 

Wonen

Naast de dagactiviteiten is het mogelijk om op zorgboerderij Hasselo te wonen. Hiervoor zijn 6 éénpersoonsappartementen aanwezig.

 

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.