Het Trekpeerd

Geiten melken

De jonge geitjes zijn geboren en dartelen vrolijk rond. We zijn geiten aan het melken. Regelmatig proeven we van onze zelfgemaakte geitenyoghurt en/of kaas. Soms heel lekker, soms ook mislukt ;-(

24 mei 2016

Melkgeiten

We zijn bezig een nieuwe activiteit op te zetten. Het kleinschalig melken van melkgeiten en de melk zelf verwerken in kaas.

10 melkgeiten zijn nu aanwezig en sinds kort ook een bok erbij. Over 5,5 maand verwachten we jonge geitjes en te kunnen starten met melken.

1 oktober 2015

Fijne feestdagen!

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2015!

18 december 2014

Voortgang nu

Na een jaar van hard werken, veel aanpassingen en verbeteringen zijn we er van overtuigd dat we op een leuke en veilige manier de zorgboerderij kunnen doorzetten.

Onderhand zijn alle lammetjes geboren. Bijna alle kalfjes en wachten we vol spanning op de geiten, ons veulentje en de jonge poesjes die nog geboren moeten worden.

Het enige dat we nog missen zijn een paar extra handen die ons versterken zodat er weer wat meer tijd voor leuke activiteiten ter ontspanning komt.

Daarom gaan we een tweede woonboerderij openen op een prachtige plek.

27 maart 2014

15 januari 2014

verdrietig bericht

Helaas is 9 februari j.l. geheel onverwacht mijn echtgenoot, Bertus Schuring overleden.

We missen hem heel erg maar de zorg op de boerderij draait wel door.

Ik zal samen met de deelnemers de veehouderij en zorgboerderij voortzetten. De minicamping sluiten we.

29 april 2013

AKA leer/werktraject

In samenwerking met het Drenthe college, stichting Bezinn en het uvw bieden wij de mogelijkheid tot stageplekken voor de mensen die deze opleiding volgen.

1 oktober 2012