Hoeve Op Vollenhof

Wie zijn we?

Wij zijn Eimert en Annette Fikse, woonachtig op de landgoedboerderij “ Hoeve Op Vollenhof”. De hoeve maakt onderdeel uit van landgoed Vollenhof en was tot 1990 een actief melkveehouderijbedrijf. Ondertussen is het een zorgboerderij met een kleine veestapel, 7 ha weidegrond, een groentetuin en boomgaard. Wij bieden Bed & Breakfast en er kan gebruik gemaakt worden van de verbouwde deel als vergader- en scholingsruimte. Eimert is, als boerenzoon, goed op de hoogte van het wel en wee in de landbouw. Annette heeft een zorgopleiding op HBO niveau en heeft ervaring opgedaan in de zorg bij o.a. gezinsvervangende tehuizen en dagactiviteitencentra. Tevens heeft zij cursussen gevolgd op het gebied van schilderen en boetseren. Elsbeth Dokter is als gediplomeerd dierverzorger en werkbegeleider zorgbedrijf tevens werkzaam op de boerderij. Ze heeft veel ervaring opgedaan bij uiteenlopende bedrijven binnen de groene sector. Zij is degene die het praktische werk samen met de deelnemers uitvoert.

In het kader van vervolg-leren van een leerling (VO) of student (MBO) bij het begin of gedurende een opleiding kan de leer-zorgboerderij Hoeve op Vollenhof een belangrijke rol spelen. Het is noodzakelijk dat de leerling/ student een duidelijk beeld van leren en ontwikkelen voor ogen houdt bij het begin en gedurende de opleiding. Naast de schoolinstelling is in een aantal gevallen de zorgboerderij een plaats van minder prikkels, ontspanning, afwisseling van leren en werken, al werkend leren en een goede persoonlijke begeleiding voor handen.


Het werk

Een gezellige en rustige omgeving rondom en in de oude monumentale boerderij, omgeven door bos en landerijen:
- Werken met boerderijdieren (o.a. paarden, schapen, kippen, varkens, konijnen)
- Bezig zijn in de groentetuin en de boomgaard
- Verwerken van producten van de boerderij
- Creatief bezig zijn (schilderen, knutselen, pottenbakken)
- Technische onderhoudswerkzaamheden
- Schoonmaak en opruimwerkzaamheden
 


Onze visie ...

Wij leven en werken vanuit onze christelijke visie, waarin ieder individu gezien wordt als een uniek en waardevol schepsel met zijn eigen specifieke talenten en ontwikkelingsmogelijkheden. De Bijbel geeft duidelijke richtlijnen voor het dagelijks leven en werken die we volop zullen respecteren. Wij rekenen erop dat de deelnemers respect hebben voor deze visie.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.