Huiberthoeve loc. Huibertweg

Wie zijn we?

Wij zijn Erik en Geeke Bassa beide zijn we opgegroeid op een melkveehouderij bedrijf en naast de zorgboerderij werkzaam als docent op een MBO school. We hebben beide ook enkele jaren lesgegeven een groende VMBO school. We genieten van de het werk op de zorgboerderij omdat we zien dat mensen er tot hun recht komen en opbloeien. Zorgboerderij Huiberthoeve is gevestigd op de het melkveehouderij bedrijf van de familie Bassa. 


Het werk

De activiteiten op zorgboerderij Huiberthoeve worden in overleg met de deelnemers afgestemd op hun interesse  en hun kunnen. De boerderij biedt hiervoor een diversiteit aan werkzaamheden zoals het verzorgen van de koeien, kalfjes, schapen, konijnen, het paard, de pony, de poezen en kippen. We zorgen voor schoon stro in de stallen en voldoende hooi in de ruif. We kweken verschillende soorten groentes in de moestuin. Van de oogst maken we bijvoorbeeld heerlijke jam. We onderhouden het groen rondom de boerderij en in de werkplaats doen we diverse onderhoudswerkzaamheden.

 


Zorg op maat

Naast de agrarische activiteiten biedt zorgboerderij 'Huiberthoeve' zorg op maat. Voor de een betekend dit zorg voor een prettig verblijf in een heel rustige omgeving. Voor de ander is dit helpen met het werk op de boerderij om zo integratie op de arbeidsmarkt mogelijk te maken. In overleg met begeleiding, ouders/verzorgers kan worden gewerkt aan zorg op maat.

 

De diversiteit aan werkzaamheden zorgt ervoor dat iedere zorgvrager zijn kwaliteiten kan ontwikkelen. Het mooie hierbij is dat de zorgvrager als hulpboer zelf zorg kan verlenen aan andere.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.