Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Iedereen de Ruimte

Wie zijn we?

Wij zijn Dik en Claudine Dekker. Wij hebben een melkveebedrijf met 100 koeien en het jongvee dat daarbij hoort. Daarnaast hebben wij nog 5 schapen en die moeten in het voorjaar natuurlijk  lammeren.

Wij bieden onze gasten een leerzame en gezellige dagbesteding in een landelijke sfeer. Wij bieden de gasten de mogelijkheid om volop te genieten van het buitenleven en de natuur in een veilige omgeving.

Wij hebben reeds jarenlang ervaring opgedaan in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking.


Het werk

Wij bieden een heel afwisselend programma zodat de gasten zelf kunnen bepalen hoe ze hun dag op de zorgboerderij door willen brengen:

- Ze kunnen helpen bij de verzorging van de dieren.

- Ze kunnen werken in de moestuin.

- Ze kunnen, als ze willen, veel tijd buiten doorbrengen en genieten van de natuur.

- Als het weer niet zo mooi is kunnen we binnen ook gezellige dingen doen, zoals taarten en broodjes bakken voor de lunch, spelletjes doen, enz.

- We gaan gezellig samen koffie en thee drinken en tussen de middag samen lunchen.


En verder ...

Ons doel is om een passende dagbesteding te bieden aan een gevarieerde groep gasten. Daardoor leren ze elkaar op een leuke manier te stimuleren en samen te werken. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften van iedere gast afzonderlijk zodat ze optimaal bij het werk betrokken zijn.

Uiteindelijk gaat het erom dat ze zich zoveel mogelijk thuisvoelen en zich prettig en nuttig voelen bij het werk dat ze doen. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.