Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

It Wolwęzen leren werken wonen

Wie zijn we?

Wij zijn Henk en Anoek en wij bieden op ons bedrijf: 

Beschermd/Begeleid wonen 18+, opleiding MBO1 en 2, dagbesteding en logeeropvang, voor mensen van 6 tot 60 met een lichte beperking en/of afstand tot de maatschappij. Wij richten ons op maximale zelfredzaamheid van het individu adhv een individueel handelingsplan.

De uitvoering van de zorg gebeurt door ons en onze vaste begeleiders, die op diverse dagen worden ingezet. Er staan over het algemeen  3 begeleiders op de groep. De begeleiders zijn allemaal opgeleid en vullen elkaar prima aan. 

Op de boerderij verzorgen we samen de paarden van de pensionstalling, de koeien en de kleine dieren. Er is een gedeelte techniek waar naar hartelust gesleuteld en getimmerd kan worden. In de moestuin worden allerlei groenten verbouwd. Op het melkveebedrijf kan een trekkerrijbewijs behaald worden en evt een melkdiploma.

We bieden samen met Sport Anders een dagdeel per week sport onder professionele begeleiding. Er worden door hen ook leuke activiteiten in het weekend georganiseerd zoals spooktocht, lasergame etc.

 Het is een gezellig geheel en er wordt aan een goede sfeer gewerkt door iedereen en dat vinden we ook erg belangrijk.

KINDERDAG 

Op  zaterdag en zondag hebben we een prachtige dag met allemaal kinderen. Zij spelen, klimmen, bouwen en genieten er flink op los. Een aantal kinderen blijft in het weekend logeren. Er is dan ook een gezellig dag- en avondprogramma en de kinderen beleven een heerlijk weekend / vakantie onder deskundige begeleiding. 

De groepen zijn niet groot ivm persoonlijke aandacht en ontwikkeling. 

Wij zijn niet geschikt voor....

- deelnemers die verpleegkundige handelingen

   behoeven

- rolstoelgangers

Wij bepalen individueel of iemand al dan niet op ons bedrijf past. 

Keurmerk

We werken met de keurmerken Landbouw en Zorg en aan het keurmerk HKZ Iso 9001. Beide keurmerken zijn behaald.


Het werk

Onze deelnemers kunnen genieten van zinvolle dagbesteding zonder werkdruk in een natuurlijke rustige omgeving. Wij bieden diverse activiteiten zoals de verzorging van de verschillende dieren waaronder paarden, koeien, kippen en kleindieren, een moestuin en een siertuin waarin naar hartelust getuinierd kan worden, een werkplaats en trekkers om je trekkerrrijbewijs te halen, onderhouden van erf en gebouwen, lekker ravotten en mee met de boer het land in.

 

Ook doen we leuke creatieve dingen op een vaste ochtend in de week. Het wordt aangepast aan de leeftijd en het seizoen. Zo zijn we bezig met touwvlechten, tekenlessen, fimo-kleien, bloemstukjes maken, koekjes bakken enz. Voor ieder wat wils. 

 

ONDERWIJSZORGARRANGEMENT;  

Wij werken samen met onderwijsinstellingen en vangen kinderen die buiten het onderwijs terecht komen op in een 1 op 1 setting. Wij zijn beiden bevoegd en bekwaam docent hiervoor en geven deze kinderen een stukje les en daarnaast een stukje ontspanning. Het is de bedoeling dat ze na een bep periode terug naar school gaan of in een vervolgtraject komen. Het is een individueel traject met tot nu toe goede resultaten.  

 


En verder ...

WONEN

 

Inmiddels zijn de kamers in onze verbouwde boerderij  allemaal verhuurd. Het is een leuke hechte groep en er wordt met plezier geleefd en gewerkt.

 

CRISISOPVANG

 

Sinds januari 2012 bieden we ook 2 plaatsen voor mensen met een bep. problematiek die er even lekker tussenuit moeten. Zij komen soms van de andere kant van het land om hier te genieten van de mooie omgeving en de gezelligheid op de boerderij. Zo krijgen zij ook weer structuur, ritme en plezier in het leven.

 

LOGEREN

  

Onze logeeropvang loopt natuurlijk ook gewoon door; Het is geweldig om al die blije gezichtjes te mogen gadeslaan; een erg leuke activiteit  die veel meerwaarde geeft voor de deelnemers en het gezin. We werken in 2 groepen nl 4-11 jaar en 12 tm .. jaar

Op aanvraag ook individueel.

 

Als deelnemers zich goed voelen bij ons en bij de activiteiten die ze uitvoeren dan zijn wij tevreden. Kortom; 'IT WOLWEZEN


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.