Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

JavaRust

Wie zijn we?

Graag stellen we ons aan u voor...

Wij zijn Peter en Liesbeth van Oosterom. Samen met onze 4 kinderen wonen wij sinds 2003 op deze boerderij. We melken 35 koeien en houden allerlei kleine landbouwhuisdieren. We zijn de 6e generatie die het bedrijf voortzetten. Daar beleven we erg veel plezier aan en willen anderen ook de kans geven hiervan te genieten. Daarom bieden we vijf dagen per week dagbesteding voor dementerende ouderen aan.

 www.zorgboerderij-javarust.nl


Het werk

We beginnen de dag met een gezellig bakje koffie. Daarna gaan we naar buiten en zorgen voor het vee.  We hebben geen haast en doen het op een manier die bij een ieder past. Rond half elf nemen we de tijd voor de koffiepauze, we lezen de krant en er wordt gezellig met elkaar over allerlei dingen gesproken. Ook is er tijd voor creatieve activiteiten, net waar we zin in hebben. Met elkaar bereiden we een warme maaltijd die we met elkaar nuttigen. Daarna doe we het even kalm aan en stemmen onze verdere activiteiten af op het weer en het seizoen. Voor we het weten is de dag weer voorbij...


En verder ...

Ons doel is zinvolle dagbesteding te bieden aan dementerende ouderen. Een respectvolle benadering en het behoud van eigenwaarde vinden we erg belangrijk. De dag is geslaagd als de bezoekers het naar hun zin hebben gehad en het thuisfront daardoor ontlast wordt.

We hebben een christelijke levensovertuiging. Dat houdt in dat we willen leven tot Gods eer en de bijbel als leidraad in ons leven hebben. Het is geen vereiste dat onze bezoekers en hun familie dat ook zo beleven, maar we verwachten wel hun respect hiervoor.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van zorgboeren Zuid Holland.

www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.