Zorgtuinderij Kaate

Wie zijn we?

Wij zijn Marc en Marian Korsten en wonen met onze 4 kinderen in het buitengebied van Helden. Daar runnen we sinds 12 jaar een leliekwekerij die bestaat uit 5200 m2 glas en 1 hectare grond. Buiten telen we pioenrozen en werken we in de pluktuin (in bloei van juli tot en met oktober) en boomgaard.

Sinds februari 2009 zijn wij gestart als zorgtuinderij.

We bieden mensen met een (tijdelijke) hulpvraag arbeidsmatige dagbesteding waarbij we samenwerken zonder enige werkdruk. Er is tijd voor ontspanning en plezier.

We hebben een samenwerkingsverband met de gemeente Peel en Maas, Stichting Daelzicht, Dichterbij, VVGI, MetGGZ en ontvangen hulptuinders met een PGB.


Het werk

We telen het hele jaar rond lelies. Dat houdt in dat er in de kas altijd bollen geplant, gewas verzorgd en bloemen geoogst worden. Bij mooi weer is er altijd werk in de pluktuin en boomgaard. We plukken bloemen en fruit, wieden, maaien gras en verzorgen de konijnen, geitjes en kippen.


En verder ...

Door het kleinschalige karakter van ons bedrijf kunnen we veel aandacht geven en structuur bieden aan onze hulptuinders.

Het is heerlijk om er samen voor te zorgen dat een bol uitgroeit tot een bloem...

En het geeft veel voldoening om die bloemen te oogsten en te verwerken tot een boeket.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.