Kumufit, Landgoed t Hulsevoort

Wie zijn we?

Kumufit (KUnst MUziek FITness) zorgboerderij voor alle leeftijden, bevindt zich op Het landgoed 't Hulsevoort. Dat is 6 ha groot met 1200 mt trottorpad langs ponyvelden, borders met bloemen en bankjes, geheel omheind. Tevens een paviljoen aan het water met een botenhuis en waterspeelplaats. Een paardenstal, 3 woonhuizen, grote werkplaats, kassen en dierenverblijven. 

De cliŽnten(tjes),  verzorgen de pony's, schapen, kippen, konijnen, honden en poezen op het erf van de voormalige boerderij. 2 schuren zijn momenteel nog voor varkens. (niet toegankelijk).   

Op het landgoed is een biologische groentetuin en veel fruitsoorten die ook ter plaatse verwerkt worden en naar t eigen winkeltje gaan. 

Een klein deel van het zorgcentrum is kinderdagverblijf, het grote deel is voor zorg en heeft oa een fysio-praktijk, fitnesszaal, speelzaal en een woonkamer. Daarnaast bevindt zich in de grote zaal een muziekpodium met veel instrumenten. 

In de centrale keuken bakken we vaak en elke dag wordt er soep uit eigen moestuin gekookt. Verder is er een kunstatelier waar we schilderen, mozaÔeken en kleien (pottenbakkersschijf).  

De kinderen van het kinderdagverblijf komen regelmatig op gezellig op bezoek. Samen muziek maken is heerlijk, of samen een broodje eten.

We bieden zorg op maat en kijken waar we het voor de client (tjes) een prettig verblijf kunnen bieden. 

Zowel dagopvang als weekendopvang mogelijk. (24 uur toezicht).


Het werk

Werkplanning: Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Er is geen prestatiedwang. Plezier in wat je doet staat voorop. Samen maken we van tevoren een dag of weekplanning. Zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren. De planning wordt met de client gemaakt, naar eigen kunnen, leeftijd, bevindingen en ervaring.

Het landgoed is 6 ha groot en heeft verschillende gebouwen. Zo is het Centrum 45 x 20 mt groot en is gericht op zorg en therapie. 

Roeien: Een paviljoen aan het water biedt ontspanning, zeker ook het naastgelegen botenhuis met 2 kano's 3 roeiboten die bij de steiger in het water gelaten kunnen worden. Veiligheid staat voorop dus zwemvest verplicht. We voldoen aan de voorschriften van het Waterschap.

Wandelen: Het landgoed heeft voorts 1600 mt trottoirpad. Dat ook  voor rolstoelen toegankelijk is. Dus voor bewegen voldoende gelegenheid. Bij slecht weer gebruiken we de fitness binnen.

Pompen: Langs de route is een picknickplaats bereikbaar, paardenstal, kippenhokken, konijnenhokken en het waterspeelobject. (water pompen, via sluisjes, kraantje en zand etc). 

Dieren: Alle dieren worden verzorgt samen met de cliŽnten (tjes). Eten geven, borstelen en aaien voor wie wil.

Kunstzinnig: In het atelier worden kunstvoorwerpen gemaakt bv mozaÔeken vogeltjes en dienbladen voor het eigen winkeltje of voor mee naar huis te nemen.

Culinair: Van eigen fruit maken we jam, lekker op tafel of ook voor de winkel. Het terras is in de zomer open voor fietsers.

Groen: Wie wil mag een handje helpen in de grote moestuin of fruit plukken. (en eten.)

Terras: Als het mooi weer is zijn er veel fietsers op de weg. Deze kunnen dan koffie drinken op ons terras. Wie wil mag helpen.

Werkplaats: Ook in onze grote werkplaats worden activiteiten ondernomen, denk daarbij aan vogelhuisjes maken en windmobiel voor in de bomen.


Op ons landgoed wordt fruit verwerkt tot lang houdbaar.

Kinderopvang Het Vlinderhofje gebruikt een klein stuk van het zorgcentrum. Kinderen tot 4 jaar gaan regelmatig samen met de cliŽnten (tjes) van Kumufit activiteiten ondernemen. Denk daarbij aan dieren voeren, mozaÔek maken, schilderen, pannenkoeken of broodjes eten.

Er zijn veel fruitbomen maar ook druiven en vlierbessen, aardbeien en frambozen. Met behulp van cliŽnten (tjes) worden sappen, jams en appel/perenmoes gemaakt.

In de kruidentuin zijn veel soorten kruiden te vinden die gebruikt worden in de keuken maar ook gedroogd worden voor langer houdbaar.

De groentetuin waar biologische groenten opgroeien voor eigen gebruik wordt samen gewerkt met cliŽnten en leert men oude huismiddelen om onkruid en ongedierte tegen te gaan.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.