Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Kwekerij Osdorp

Wie zijn we?

Met een managementteam van 2 man en 8 vaste medewerkers  bieden wij aan 45 tot 65 medewerkers dagelijkse arbeidsvreugde.   Er werken mensen die op zoek zijn naar werk  en vanuit DWI, UWV of een andere instantie willen reintegreren om later, na een periode van 5 tot 12 maanden een “opstap” te hebben voor het starten in een reguliere baan.

 

De essentie binnen de zorg van Kwekerij Osdorp is dat er goed geschakeld wordt tussen de productie en de cliënten. Zo wordt er  dagelijks gekeken naar de hoeveelheid productie en goed geluisterd naar de cliënten. Uit de verbale en non-verbale communicatie valt veel op te maken, bijvoorbeeld in wat voor stemming iemand is. Daarop wordt dan het werk afgestemd.

De activiteiten op onze kwekerij zijn erg veelzijdig. Er werken mensen in de kassen om gewassen te poten of groenten te oogsten. Een andere groep werkt op de verpakkingsafdeling, waar producten verpakt worden, geëtiketteerd en verzendklaar worden gemaakt. Sinds maart dit jaar is er een groep die bijvoorbeeld moeite hebben met lopen en staan, die zittend stekken knippen en planten in potten doen.

Kortom, altijd een leuke invulling van je dag, met tussen de middag een lekkere warme maaltijd met uiteraard veel verse groenten uit eigen kas.

Kwekerij Osdorp, een kansrijke organisatie volop in beweging!


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.