Leer- en werkbedrijf de Enk

Wie zijn we?

Wij zijn een laagdrempelige zorgaanbieder waar persoonlijke begeleiding belangrijk is.

Een plek waar deelnemers zijn/haar kwaliteiten kunnen laten zien en nieuwe technieken aan leren, ook het opnieuw aanwennen van een gezonde dagstructuur is voor velen belangrijk. Het leer- en werkbedrijf geeft de deelnemers de mogelijkheid om weer een stap richting het bedrijfsleven te zetten. Wij trachten binnen 2 jaar de deelnemers die de mogelijkheid hebben om door te stromen naar het bedrijfsleven, hierin te integreren.

Plezier hebben of opnieuw krijgen binnen het arbeidsproces staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel.

Mocht een deelnemer binnen onze bestaande werkzaamheden niet de uitdaging of het plezier vinden waar wij naar streven, creŽren wij deze.

De ruime levens- en werkervaring van onze begeleiders in het coachen en stimuleren van mensen binnen verschillende voorzieningen, zorgt ervoor dat wij ieder individu kunnen stimuleren, motiveren, inspireren. Hierdoor zijn wij in staat om deelnemers naar een hoger plan te brengen, zodat zij door kunnen groeien. Iedereen die bij ons komt werken krijgt veel keuzevrijheid binnen onze grenzen. Hierna stellen wij eisen aan de werkzaamheden. Dit is mogelijk door onze veelzijdigheid en veel verschillende activiteiten.

Door onze persoonlijke aandacht naar de deelnemers en onze ruime tijd hun arbeid te volgen, leren wij mogelijkheden van iedere individu kennen en zullen wij deze optimaal benutten. Wij kunnen ons verplaatsen in de personen die bij ons werken, wij spiegelen ons en weten hierdoor precies wat de deelnemer nodig heeft.


Het werk

Het werk dat onze deelnemers doen is het creŽren van producten door houtbewerking, metaalbewerking, kaarsen maken, tuinonderhoud en het aanbieden van deze producten in onze winkel of op het internet.

Door het beheer van het Landbouwmuseum in Luttenberg komen onze deelnemers in contact met bezoekers en geven hen een rondleiding. Het aanbieden van een kopje koffie en/of onze zelfgemaakte appeltaart hoort hier uiteraard bij. 


En verder ...

Iedereen is binnen ons bedrijf om te leren. Wanneer het anders uitpakt dan verwacht, zullen wij samen met onze deelnemers kijken hoe dit een volgende keer anders zou kunnen. Hierdoor zullen woorden als mislukken of fout binnen ons bedrijf niet gebruikt worden. Wij laten iedere deelnemer binnen ons bedrijf samenwerken, wij leren ze elkaar ondersteunen. Door als begeleiding mee te werken geven wij alle deelnemers het gevoel samen ons bedrijf te runnen. Dit versterkt de eigenwaarde en stimuleert de arbeidsethos.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.