Zorgboerderij De Paradijsvogel

Wie zijn we?

Aan de bosrand tussen Hulshorst en Nunspeet ligt logeer- en zorgboerderij De Paradijsvogel. Hier bieden Gerben en Marina Ekelmans een kleinschalige voorziening aan voor logeren en dagbesteding in een landelijke omgeving.

Zij worden ondersteund door gediplomeerde medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. De zorgboerderij is erkend als leerbedrijf door SBB.


Het werk

Logeer- en zorgboerderij De Paradijsvogel biedt diverse mogelijkheden:

Logeren

We bieden logeerweekenden aan in kleine groepjes. Het doel is om de logees een ontspannen weekend te bieden in gezellige huiselijke sfeer. Een logeerweekend duurt van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, eventueel te verlengen tot maandagochtend. Daarnaast zijn we ook geopend in de schoolvakanties.

Tijdens het weekend is er van alles te doen. De dieren kunnen gevoerd worden, we kunnen een boswandeling maken met Amy, de hond, of we gaan trampolinespringen in de tuin. Als het regent kunnen we knutselen, samen muziek maken of iets lekkers bakken.

Op zondagochtend gaan we indien mogelijk met elkaar naar de kerk.

Het logeren staat open voor deelnemers met een verstandelijke beperking, autisme spectrum stoornis (ASS) en andere gedragsproblematiek.

Dagbesteding

Op maandag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur is de dagbesteding geopend. Op het erf zijn allerlei werkzaamheden te doen, zoals de dieren verzorgen, het gras maaien, werken in de kas en de moestuin. Binnenshuis kunnen we creatieve activiteiten doen, allerlei huishoudelijke werkzaamheden aanleren en samen koken of bakken. Daarnaast is er aandacht voor het oefenen van sociale vaardigheden, zoals samenwerking met anderen. We vinden het daarbij belangrijk om de activiteiten af te stemmen op de individuele mogelijkheden van de deelnemer.

Woensdagmiddag- en zaterdagopvang

Op woensdagmiddag en op zaterdag is er voor kinderen en tieners de mogelijkheid om naar De Paradijsvogel te komen.

Het doel van de woensdagmiddagopvang is de kinderen een leuke middag te bieden. Ook kunnen er allerlei vaardigheden aangeleerd worden, zoals het pinnen van geld, reizen met het openbaar vervoer en boodschappen doen.

Op zaterdag is er van alles te doen op het erf. Voetballen, skelteren, trampolinespringen, dieren verzorgen enzovoort. Regelmatig wordt er een uitstapje georganiseerd.

De woensdagmiddag- en zaterdagopvang staat open voor deelnemers met een verstandelijke beperking, autisme spectrum stoornis (ASS) en andere gedragsproblematiek.

Vakanties

Tijdens schoolvakanties zijn we ook geopend voor logeren of opvang.


Waarom de naam De Paradijsvogel?

Zoals een paradijsvogel veelkleurig is, zijn onze deelnemers dat ook. Iedere deelnemer is uniek en mooi, ondanks zijn of haar beperking of gedragsproblematiek.

De naam verwijst ook naar het paradijs, waar rust, vrede en geborgenheid was. Zo willen ook wij geborgenheid, vrede en rust bieden op onze zorgboerderij.

We werken vanuit ons christen zijn. Dit komt tot uiting in het elkaar helpen, in liefde met de ander omgaan en het respect hebben voor elkaar. Tijdens een logeerweekend gaan we, indien mogelijk, met elkaar naar de kerk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.