Melkveebedrijf en Zorgboerderij De 'Bovenstee'

Wie zijn we?

Even voorstellen, wij zijn Paul en Rita Oudijk, we hebben met 4 kinderen en daarnaast runnen wij een melkveehouderij bedrijf met uiteraard koeien, maar daarnaast ook schapen, konijnen, katten, en een hond.

We vinden het leuk de zorg voor vee en gewas op onze boerderij te delen met mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding. In principe is iedereen met een goede motivatie welkom. Er zijn altijd voldoende werkzaamheden om je dag nuttig te besteden, zonder dat er een grote werkdruk achterstaat.

Door de weeks bieden wij 4 dagen dagbesteding aan mensen boven de 18 jaar. Alleen op dinsdag zijn wij gesloten.

Op zaterdag zijn wij er vooral voor kinderen, de zaterdagen voor kinderen is er twee maal per maand in de oneven weken. Ook op woensdagmiddag en in de vakanties is er ruimte voor kinderen. In de begeleiding worden wij ondersteund door drie vaste medewerkster, 1 invalkracht, onze dochters en zoon, 3 vrijwilligers en stagiaires.


Het werk

De werkzaamheden zijn afhankelijk van de seizoenen. De dagelijkse zorg voor de dieren vergt het grootste deel van de dag. Dit houdt in voeren van koeien, kalfjes en schapen en het verweiden van het vee.

Daarnaast is er een sier- en moestuin en doen we kleine onderhoudswerkzaamheden zoals repareren en verven. Op zaterdag is er naast helpen ook veel mogelijkheid tot lekker buitenspelen, knutselen, spelletjes doen, trampoline springen, skelteren, voetballen, tafeltennissen en tafelvoetballen.

De activiteiten vinden voornamelijk buiten plaats, maar door weersomstandigheden kan het ook zijn dat er activiteiten in de kantine plaatsvinden.Er is een ruime kantine en speelzolder beschikbaar.


En verder ...

Wij vinden belangrijk dat mensen die bij ons komen het naar hun zin hebben. Vooral de dagelijkse zorg van de dieren geeft structuur aan de dag.

Daarnaast proberen we ook werkzaamheden aan te bieden die passen bij de individuele vraag van de zorgvrager. We benutten wel graag, als het kan, de mogelijkheden van de cliŽnt om zoveel mogelijk nieuwe vaardigheden aan te leren, zonder iemand te overvragen. 

Ook is een goede sfeer en gezelligheid tijdens het werk en de pauzes belangrijk. Verder waarderen mensen die bij ons komen vaak de contacten met de andere gezinsleden en mensen die op het erf komen zoals de veehandelaar of de veearts.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.