Nova Zorg en Welzijn

Wie zijn we?

Nova zorg en welzijn is gehuisvest op een boerderij aan de rand van het dorp Pannerden en grenzend aan natuurgebied de Gelderse Poort.

Nova biedt een werkplek zonder werkdruk in een landelijke omgeving. Je wordt ondersteund door professionele begeleiders die samen met jou kijken naar de mogelijkheden en je affiniteit. Aan de hand hiervan wordt een plan op maat samen met jou opgesteld. De werkzaamheden zullen hierop worden afgestemd.

Op het erf zijn gehuisvest een zorgboerderij (Nova zorgboerderij),   een zorgatelier (Nova atelier), een houtwerkplaats (Nova Rentree), Nova Actief (dagbesteding voor actieve ouderen met (beginnende) geheugenproblemen) en 't Proathuus (dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen).

Nova verzorgt indien gewenst ook het vervoer. We halen u 's morgens op en brengen u 's middags weer thuis. Hiervoor worden aan u geen extra kosten in rekening gebracht.


Het werk

Een werkdag start om 9.00 uur met koffie/thee en het verdelen van de werkzaamheden op grond van wensen, doelen en plannen.

We drinken om 10.30 en 14.30 koffie/ thee met elkaar, tijd voor een praatje en ruimte voor gezelligheid! Om 12.30 wordt er gezamenlijke warm gegeten of geluncht. 

De (dagbestedings)werkzaamheden bestaan uit verschillende binnen– en buitenwerkzaamheden afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Dit zijn o.a. het verzorgen van de dieren (o.a. kippen, kalfjes, geiten, schapen, konijnen), werken in de moes- en, kniptuin of plantenkas. Op het atelier kan men o.a. schilderen, mozaïeken, kleien, handwerken, bloemschikken.  In de houtwerkplaats worden er prachtige houten (tuin)meubelen en -producten vervaardigd.

Op alle locaties worden de huishoudelijke werkzaamheden gezamenlijk gedaan zoals koffie/thee zetten, boodschappen doen en koken.

Naast het werk wordt er ook individuele begeleiding gegeven bij het werk, zelfstandigheidstraining of kun je deelnemen aan het sporten.

Respect en belangstelling voor elkaar en een gezellige sfeer vinden we erg belangrijk. Daarnaast bieden wij mensen een luisterend oor en proberen we samen stappen vooruit te nemen.


Kom je een kijkje nemen?

Om te proeven of Nova je iets te bieden heeft nodigen we je uit om vrijblijvend kennis te komen maken. Wij geven je een rondleiding op de boerderij en bespreken globaal je wensen en doelen. Je kunt eventueel een proefdag meedraaien. Mocht je een positieve indruk hebben dan kun je je opgeven voor een intake. Na een positieve intake wordt er een maand proefgedraaid. Na een maand vindt een evaluatie plaats, eventueel worden doelen en wensen opnieuw opgeschreven. Vervolgens vindt er minimaal 1 tot 2 maal per jaar een evaluatie plaats en zoveel vaker als gewenst. 

Nova is er voor mensen die (tijdelijk) geen reguliere arbeid uitvoeren vanwege een (tijdelijke) beperking. Je hebt een GGZ en/of VG achtergrond of geheugenproblemen. Je hebt evt. een CIZ /gemeente -indicatie of ga er een aanvragen. De zorg kan in ZIN en in PGB worden ingekocht.

Nova is een AWBZ erkende instelling met een goedgekeurd kwaliteitssysteem wat inhoudt dat er aan bepaalde kwaliteitseisen wordt voldaan. Zo is er bv. een clientenraad, klachtenregeling, klanttevredenheidsonderzoek enz.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.