Odigos

Wie zijn we?

Odigos, de vertaling van dit Griekse woord is 'HANDREIKING'. Wij reiken de hand aan kinderen, jeugdigen en volwassenen, zowel in de letterlijke als de figuurlijke zin. Het is aan u of u deze hand wil aannemen.

Odigos heeft momenteel drie locaties, het Odigoshuis, de Odigostuin en de Odigoszorgboerderij. Wij bieden zowel begeleiding individueel, begeleiding groep en logeeropvang. Wij gaan vooral uit van de individuele/persoonlijke aandacht die een ieder nodig heeft.
Het is voor ons belangrijk om te laten leren, ervaren en innerlijk te groeien, vooral in de buitenlucht. In de natuur, tussen en met de dieren. Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten staat de persoonlijke aandacht voorop en wordt er gekeken naar de behoeften en wensen van een ieder. De vele mogelijkheden en hij/zij krijgt de ruimte om te groeien en te bloeien binnen de muren van Odigos.

We hebben een divers team, met onder andere activiteitenbegeleiders, maatschappelijk werkers, pedagogen, psycholoog, administratief medewerkers enzovoorts.


Het werk

Binnen Odigos zijn er verschillende werkzaamheden die de kinderen/jeugdigen/ volwassenen kunnen verrichten.
Zo wordt er vaak gezamenlijk gekookt, taken worden verdeelt en als een hecht team zorgen de kinderen/jeugdigen/volwassenen ervoor dat er een lekkere maaltijd op tafel komt te staan. Dit wordt natuurlijk ondersteund door begeleiders. Binnen onze zorgboerderij staat vooral het verzorgen van de dieren voorop. Het geven van eten, schoonmaken van hun hokken, verzorgen, borstelen, knuffelen van de dieren en berijden van de paarden. Wat wij  belangrijk vinden, is dat de kinderen/jeugdigen/volwassenen het prettig vinden, om bij en onder de dieren te zijn. Het contact met de dieren door ze te aaien, te borstelen, een praatje  maken, om zo met de dieren een band op te bouwen.

Odigos biedt een diversiteit aan activiteiten, gedurende de dag aan. Één daarvan is het werken met paarden. Door te werken met paarden ontwikkeld het kind/jeugdige/volwassene een uitlaatklep voor zijn/haar emoties / gevoelens. Hij/zij bouwt een band op met het paard, kan zijn/haar diepste gevoelens delen met dit mooie dier, zal onvoorwaardelijk naar haar/hem luisteren en zal niet oordelen. Kinderen/jeugdigen /volwassenen bloeien op door het contact met de paarden en daarom staat dit zeer centraal binnen onze opvang.


En verder ...

Ook al is Odigos een kleinschalige organisatie. Wij willen de kinderen/jeugdigen/volwassenen op een zo goed mogelijke manier begeleiden en ondersteunen. Mede dankzij de vele jaren  ervaring van Roseline als maatschappelijk werkster, trauma hulpverleenster, systeemtherapeut, kan Odigos voor vele problematieken hulp bieden.

Naast Begeleiding binnen een groep, wordt er ook Individuele Begeleiding geboden, dit gebeurt gedurende de week maar ook tijdens de logeeropvang, die in de weekenden en vakanties plaats vinden.
Wij hebben ruimte om crisis opvang te verlenen aan jeugdigen en volwassenen.

Voor een verdere uitleg over onze diensten kunt u onze website bezoeken www.odigos.nu


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.